29 / 03 / 2024

Gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık ve KDV fırsatı var!

Gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık ve KDV fırsatı var!

Özen Kuzu, vatandaşlık ve KDV indirimi gibi düzenlemelerin ülkemizde yatırım yapma kararı alan yabancı yatırımcılar için birer avantaj olduğunu söyledi.



TÜRKİYE ve Katar'ın stratejik ortaklığı Expo Turkey by Qatar'la dünya sahnesine çıkıyor. İki büyük ülke, ekonomik ilişkilerini kuvvetlendirmek ve bölgede etkin bir ticari güç olmak amacıyla 19-21 Nisan tarihleri arasında bir araya geliyor. Fuara SeaPearl Ataköy projesiyle katılan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Sektörümüz, her geçen gün adını global platformlarda duyurarak bu alandaki gücünü tüm dünyaya gösteriyor. Gerek uluslararası listelerdeki yerimiz gerekse katıldığımız fuarlarda aldığımız talepler, Türk inşaat sektörünün yükselişte olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye, konumu ve sahip olduğu özelliklerle yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği marka bir ülke" diye konuştu. 


Yabancıya vatandaşlık 

2017 yılının Türk ekonomisine ivme kazandıracak yeni kararlarla başladığının altını çizen Kuzu, şunları söyledi: "Bunların belki de en önemlilerinden biri yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesi. Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek. Bunun yanı sıra yabancı yatırımcılar, Nisan 2017'de uygulanmaya başlayan kanun gereği projelerde geçerli olan yüzde 18 KDV oranından muaf olacaklar. Bu oranın kaldırılmasının ciddi bir yatırım fırsatını da beraberinde getirdiğinin altını çizmek isterim. Tüm bu gelişmeler ülkemizde yatırım yapma kararı alan yabancı yatırımcılar için birer avantaj oldu." 


ENR dergisinin yayınladığı "Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhitti" listesinde yer alan Kuzu Grup, yaklaşık 75 yıldır yurt içi ve yurt dışı pazarında aktif olarak faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar 500'ün üzerinde projeye imza atan Kuzu Grup, yurt içinde İstanbul'da SeaPearl, Ankara'da Kuzu Effect ve Kumru Ankara, yurt dışında ise dünyanın tek kontratla imzalanan en büyük sosyal konut projesi olan İran Mesken Meher dâhilinde inşa ettiği 37 bin, Cezayir'de 21 bin 600 konutluk projelere devam ediyor. 


Ortaklık fırsatları 

Expo Turkey by Qatar'a, İstanbul Ataköy'de denize sıfır bir konumda Qatari Diar ortaklığıyla inşası devanı eden SeaPearl Ataköy projesi ile katıldıklarını belirten Özen Kuzu, "Şu an için Katar'da yatırımımız bulunmamakta ancak fuarla birlikte fırsatları takip etme fırsatı yakalayacağız. Fuar süresince hem bu projemizin tanıtım çalışmalarını yapma hem de yeni ortaklık fırsatlarını araştırma şansı bulacağız" diye konuştu. 


Temmuz'da teslim ediliyor 

İSTANBUL Ataköy'de 2.7 milyar dolar yatırımla hayata geçen SeaPearl Ataköy projesinde inşaat ve satış çalışmaları devam ediyor. 4 ay gibi kısa bir süre sonra sahiplerine teslim edilmesi planlanan ilk etapta, satışların da yaklaşık yüzde 50'si tamamladı. Projede 60 ay sıfır faiz kampanyasının yanı sıra 120 ay 0.45 faiz uygulanıyor. 1.401 konutun yer aldığı projede ortalama metrekare satış fiyatı 8 bin dolar. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden oluşan ilk etabın Temmuz ayında teslim edilmesi planlanıyor. Özen Kuzu, "SeaPearl Ataköy'de, yaşam alanının her odası, kesintisiz Marmara Denizi manzarasına açılıyor" dedi. 


Jumeirah markası SeaPearl Ataköy'de 

PROJE içerisinde Jumeirah'ın işletmesini üstlendiği 2019 yılında hizmet vermeye başlaması planlanan 202 oda ile 62 rezidanstan oluşan 5 yıldızlı otel de bulunuyor, Rezidans biriminde alanları 44 ila 298 metrekare arasında değişen 1+Vden 4.5+1'e kadar farklılık gösteren konutlar bulunuyor. Otel biriminde alanları 47 ila 480 metrekare arasında değişen standart, junior süite, executive süite, hospitality süite ve presidental süite yer alıyor. Bu alanlarda 2 bin 344 metrekare konferans salonu, 2 bin 800 metrekare VIP Club, 244 metrekare VIP business çenter, 1400 metrekare yeme içme alanı, 500 metrekare denize sıfır restoran, 3 bin 265 metrekare spor salonu, 900 metrekare market alanı, Türk Hamamı, fitness- spa alanı, açık/ kapalı yüzme havuzu ve butik dükkanlar da bulunuyor.


Vatan


Geri Dön