28 / 03 / 2024

Gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

Gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

Keller Williams’ın Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, danışmanlık tecrübelerinden yola çıkarak gayrimenkul alacak ya da satacak kişileri gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat edilmesi gereken püf noktalar hakkında uyardı.



Emre Erol, gayrimenkul danışmanı ile çalışmaya karar vermeden önce, danışmanın güvenilir, bölgeye hakim bir profesyonel olmasının yanı sıra sizi anlamasının, doğru soruları sorarak sizin ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi ön plana çıkarması gerektiğinin önemini vurguladı. Sizin için önemli ve hassas olan bu süreçte yanınızda güvenebileceğiniz, aynı dili konuştuğunuz, işinin uzmanı bir profesyonelin hayatınızı kolaylaştıracağının altını çizdi.


 

Türkiye pazarına girmesiyle sektörde hızla ilerleyen Amerikalı gayrimenkul devi Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, Türkiye’de gayrimenkul standartlarının yetersiz olduğunu, çıkarılması gündemde olan Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Lisanslı Emlak Müşavirliği yasası ile standartların belirlenmesindeki ilk adımların atılmaya çalışıldığını belirtti. Sektörde bugüne kadar getirilmeyen belli standartların bu yasa ile geleceğini belirten Emre Erol; “Çıkacak yasa ile gayrimenkul sektörü şeffaflaşacak ve danışmanlar bilinçlenecek. Yasanın çıkacağı döneme kadar olan süreçte ise gayrimenkul alacak ya da satacak kişilerin danışmanlarını dikkatli seçmeleri sonradan çıkabilecek sorunları en aza indirgemek için önemli. Danışmanınıza güvenin ve ona tüm ihtiyaçlarınızı ve istediklerinizi açıkça belirtin. Güven her işte olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de kurulacak ilişki temellerinin sağlamlaşmasına katkı sağlayacak. Aynı dili konuşmadığınız, sizde güven uyandırmayan biri ile çalışmak sonrasında sizin aleyhinize olabilir” dedi.

 

Danışmanınız hayatınızı kolaylaştırıyor mu?

Gayrimenkul danışmanınız ile iş ortağı gibi ortak çıkarlar ve hedefler doğrultusunda ilerlemenin gerekliliğini belirten Emre Erol; “Danışmanınız öncelikle hizmet verdiği bölgeye hakim olmalı, sahada ne kadar zaman geçirdiği oldukça önemli. Danışmanlar sizden önce olası mülkleri ziyaret etmeli, ihtiyaç ve isteklerinizi göz önünde bulundurarak alternatifler arasından ilk elemeyi yapabilmeli, size gereksiz zaman ve efor harcatmamalı. Bunun içinde taleplerinizi danışmanınıza açıkça belirtmeli, onun sizi anladığından emin olmalısınız. Daha sonra uygun olabilecek mülkleri danışmanınız sizinle tekrar dolaşmalı, birlikte avantaj ve dezavantajları gözden geçirmelisiniz. İş süreci değerlendirildiğinde gayrimenkul danışmanı alım, satım yada kiralama işlemlerindeki tüm süreç boyunca sizin yanınızda olmalı, destek vermeli ve sizin için hayatı kolaylaştırmalı. Farklı, kaliteli ve ayrıcalıklı hizmet sunan danışmanlar gayrimenkul alanında her zaman değer kazanan işlere imza atar. Özellikle profesyonel bir ekip ile ilerlemek evinizin ekspertizinden satışına kadarki tüm sürecin pürüzsüz ilerlemesine olanak sağlar” dedi.

 

Gayrimenkul danışmanın olmazsa olmaz özellikleri nelerdir?

Uzun yıllar sektörde gayrimenkul danışmanı olarak da görev alan Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol bir danışmanın olmazsa olmaz özelliklerini ise şöyle sıralıyor; “Güvenilir olmak, bölgenin uzmanı olmak, çalışkan olmak, eğitimli olmak, disiplinli olmak, sonuç odaklı olmak ve kazan-kazan ilkesine inanmak bir gayrimenkul danışmanının sahip olması gereken özelliklerinin başında geliyor. Bu maddelerin yanı sıra seçtiğiniz gayrimenkul danışmanının vaktinizi verimli değerlendirmesi ise oldukça önemli. Zamanla yarıştığımız bir dönemde yaşıyoruz ve danışmanınızın zamanınızı asla boşa harcamaması gerektiğine inanıyoruz. Keller Williams Türkiye pazarında henüz yeni olsa da Keller Williams çalışanları sektörde deneyimi olan kişiler, geçmiş tecrübelerimizden de yararlanarak müşterilerimizin ve danışmanlarımız ihtiyaçlarını anlıyoruz, kaliteye, eğitime ve sürdürülebilir ilişkilere dayalı işimizi en iyi şekilde yürütüyoruz” dedi.


Geri Dön