29 / 03 / 2024

Gayrimenkul danışmanıyla kira sözleşmesi yapılmalı mı?

Gayrimenkul danışmanıyla kira sözleşmesi yapılmalı mı?

Emlak sektörünün güvenilir adresi Starkey, ''Gayrimenkulünüzü kiraya verirken gayrimenkul danışmanı ile neden sözleşme imzalamalısınız?'' sorusuna cevap buldu. İşte o haber....



Emlak işlemleri, çok fazla detay akla getirmektedir ilk olarak. Özel işlerimizin arasında bir de bunlara zaman ayırıp, kafa karışıklığı yaşamaktansa Gayrimenkul danışmanı hizmetinden faydalanarak, basit bir şekilde emlak kiralama işlemini gerçekleştirmek daha mantıklı bir harekettir. Üstelik kiralamanın istediğimiz değerde ve şartlarda gerçekleşmesi için gerekeni yapacaktır gayrimenkul danışmanı. Böylece emlak kiralaması, büyük bir dert olmaktan çıkmaktadır.


Emlak işlemlerinde gayrimenkul danışmanı ile yapılacak anlaşmanın sözleşme ile resmileştirilmesi de son derece önemlidir. Böylece işlemleriniz garanti altında olacaktır. Size işlemleriniz ile ilgili resmi bir güvence verilmiş olacaktır. Ayrıca emlak satış işleminiz ile ilgili başkaları ile paylaşılmasını istemediğiniz tüm bilgiler de kanunlar ile korunmuş olacaktır. Gizli bilgilerin paylaşılması halinde karşılaşılacak yaptırımlar sebebi ile hiçbir danışmanın da böyle bir teşebbüsü olmayacaktır. Görevi mal sahibi ile alıcıyı ya da kiracıyı bir araya getirmek olan gayrimenkul danışmanı, bu görevini kanunlar çerçevesinde koruma altına alarak aynı zaman da kendi emeğini de güvence altına almış olmaktadır. Alıcı ya da kiracılara verilen mülk gösterme hizmetlerinde ise yer gösterme bedelinin garanti altına alınması için yer gösterme formu imzalanmaktadır. Görüldüğü gibi bu tip belgelerin imzalanması, gayrimenkul işlemlerinin sağlıklı ilişkiler ile halledilebilmesi için bir zorunluluktur.


Emlakçı ile imzalayacağınız sözleşmenin en önemli kriterleri süre, satış bedeli ve imzadır. Süre belirlenirken, emlak tutarı göz önünde bulundurulmalıdır. Kira bedeli yüksek olan emlak, kısa sürede satılamayacağı için 1 ay ile 3 ay arasında bir süre düşünülmelidir. Bedel yükseldikçe kiralama süresi de artacaktır. Kiralama bedeline Gayrimenkul danışmanı ile birlikte karar vererek karlı ve tutarlı bir miktar belirlenmelidir. Karşılıklı olarak imzalar atıldıktan sonra sözleşme yapılmış olacaktır. Ayrıca unutulmamalıdır ki sözleşmede kararlaştırılan süre içerisinde kendiniz kiralama gerçekleştirirseniz emlak danışmanına tazminat ödemek zorunda kalmanız muhtemeldir. Bu detaylar göz önünde bulundurularak yapılan sözleşmeler ise son derece sağlıklı ve başarılı sonuç vermektedir. Gayrimenkul danışmanı ile yapılan sözleşme sayesinde, belirlenen süre içerisinde en makul fiyat ile emlak kiralama işleminiz gerçekleştirilmektedir.


Geri Dön