26 / 04 / 2024

Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı'ndan katılımcılara bilgisayar

Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı'ndan katılımcılara bilgisayar

Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı katılımcılarına uzmanlık, 15 şanslı kişiye de dizüstü bilgisayar kazandırdı!



Hurriyetemlak.com'un Netron işbirliğiyle düzenlediği, Türkiye'nin ilk online ve video destekli Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı kapsamında düzenlenen “Eğitime Katılmak Sizden Bilgisayarınız Bizden” kampanyası tamamlandı. Katılımcılarına gayrimenkul sektöründeki uzmanlığını artırma fırsatı sunan program, 3 ayrı etaptan oluşan kampanya ile toplam 15 katılımcısına birer adet dizüstü bilgisayar kazandırdı. 

Türkiye'nin lider emlak portalı hurriyetemlak.com'un Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı eğitim kurumu Netron güvencesiyle başlattığı Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı kapsamında düzenlenen, 3 etaptan oluşan “Eğitime Katılmak Sizden Bilgisayarınız Bizden” kampanyasının ödülleri sahiplerini buldu. Ağırlıklı olarak emlakçıları ve emlak alanında kariyer edinmek isteyenleri hedefleyen ve gayrimenkul danışmanlığı yapmak için ihtiyaç duyulacak tüm alanlarda kapsamlı ve akademik bir eğitim hizmeti sunan program çerçevesinde gerçekleştirilen çekilişlerde 15 şanslı katılımcı birer adet HP marka dizüstü bilgisayar kazandı. 

Türkiye'nin ilk online ve video destekli Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı'na katılarak gayrimenkul sektöründeki uzmanlıklarını artırma fırsatı bulan hürriyetemlak.com üyeleri İrfan Savaş, Serkan Altınbaşak, Yahya Tan, Nurdan Koç, Reşat Mısırlıoğlu, Nevin Matur Özen, Hülya Yıldırım, Tuğba Kıral Yıldırım, Hüseyin Deniz, Salih Beşirli, Selim Şevki Aybartuğu, Atilla Kiday, A. Alper Turan, Seda Demirdelen ve Bora Ürer hem uzmanlık eğitimi aldılar hem de birer adet dizüstü bilgisayarın da sahibi oldular. 

Hurriyetemlak.com'a yaklaşık 6 aydır üye olan İrfan Savaş, konuyla ilgili şunları söyledi: “Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı'na kendimi geliştirmek ve yetiştirmek için katıldım çünkü gayrimenkul alanında geçerli bir sertifikaya sahip olmak bugün artık bir zorunluluk haline geldi. Bu programın bize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Hurriyetemlak.com'un sunduğu tüm hizmetlerden büyük memnuniyet duyuyoruz. Gerek firmamıza ait özel sayfada her şeyi oturduğumuz yerden yapabilmek, gerekse sitede 7 dilde yayın yapılması bize çok sayıda artı sağlıyor.” 

Hurriyetemlak.com'a 5 aydır üye olan Serkan Altınbaşak ise konu hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Her şeyi işin kuralına uygun yapmak gerekiyor. İşler artık eski tip köşe başı, yani mahalle emlakçılığından çıktı. Dolayısıyla daha bilgili olmak gerek. Bu nedenle de bu konuda iyi bir eğitim almamızın şart olduğunu düşündük ve bu programa katılmaya karar verdik. Hurriyetemlak.com'a bu yolda bize destek verdiği için teşekkür ediyor ve bu tür eğitimlerin daha sık düzenlenmesini istiyoruz. Hediye edilen dizüstü bilgisayar da bizim için ayrı bir motivasyon oldu.” 

Serkan Altınbaşak'ın ortağı Yahya Tan ise, program hakkında şunları söyledi: “Hurriyetemlak.com'un sunduğu profesyonel hizmetlerden çok memnunuz.  Portföyümüzü duyurduğumuz Hurriyetemlak.com hedeflediğimiz A ve A+ müşterilerden en hızlı geri dönüşümü almamızı sağlıyor. Oranlamak gerekirse müşterilerimizin yüzde 65'e yakını bize hurriyetemlak.com aracılığıyla ulaşıyor. Program sonunda aldığımız sertifika müşterilerimizin gözünde ‘danışman' sıfatı kazanabilmek açısından büyük önem taşıyor.” Katılımcı Nurdan Koç'un program hakkındaki görüşleri ise şöyle: “Yaklaşık 5 yıldır emlak sektöründeyim. 3 aydır da Hurriyetemlak.com'a üyeyim. Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı'na işi daha iyi öğrenmek ve müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için katıldım. Bu programın bana yüksek bir artı değer kazandıracağına inanıyorum. Gelen müşterilerimizin çoğuna danışmanlık yapıyoruz. Benim daha iyi bilgiye sahip olmam, onlara daha iyi hizmet sunmam demek. Bu programın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” 

Programa Hatay'dan katılan Doktor Reşat Mısırlıoğlu ise program hakkında şunları söyledi: “Hem kendi adıma hem de çevrem için emlak sektörüyle ilgili bilgi sahibi olmak amacıyla bu programa katılmak istedim. Bir başka deyişle sektörde edindiğim bilgilerin yanı sıra eğitimlerle de kendimi geliştirmek istiyorum. Alıcıya sunulacak emlak ile ilgili yol, imar, zemin, plan, belediye onayı gibi konularda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu tür bilgilere birçok insanın ihtiyacı olduğunu görüyorum. Hurriyetemlak.com'un bu şekilde bir eğitim sunması da Türkiye'deki emlak sektörünün ilerlemesine yol açacaktır.” 

Nevin Matur Özen de düşüncelerini şöyle özetledi: “4 yıldır bu sektördeyim. Hürriyetemlak.com'un Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifikası'nı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı vermesi üzerine tercihimi bu yönde kullandım. İnternet tabanlı bir eğitim vermeleri de çok güzel, zaman kaybımız olmuyor. Program kapsamında uzman kişilerden eğitim alarak pazarlama, satış, hukuki konular ve müşteri iletişimi gibi emlak sektöründe önem taşıyan konularda alaylı olmaktan çıkıp Avrupa standartlarında hizmet verebileceğiz.” 

Hüseyin Yıldırım'ın konu hakkındaki düşünceleri ise şöyle: “6 aydır emlak sektöründeyim ve bir uzmanlık sertifikam olsun istedim. Yeni başlayan bir emlakçı olarak bu işi pratikte öğreniyorum. Akademik olarak da öğrenip daha fazla başarı elde etmeye çalışacağım. Sertifika programında öğrendiğim farklı konulardaki bilgiler müşterilerime hizmet sunarken çok işime yarayacak.”

Tuğba Kıral Yıldırım, düşüncelerini “Emlakçılığı kuralları ve tekniğiyle birlikte öğrenmek ve sonuçta bu işi dünya standartlarında yapabilmek benim için önemli. Bu program sonucunda müşterilerimi daha sağlıklı yönlendirebileceğime inanıyorum,” şeklinde belirtirken, bir diğer katılımcı olan Hüseyin Deniz şunları söyledi: “Elimizde sertifikamızın olması işimizi daha ciddi yaptığımızı gösterir. Ben de bilgilerimle kendimden daha emin olarak hizmet verebilirim. İleride sertifika sahibi olmak zorunlu olabilir. Bunun için şimdiden sertifika ve eğitim almak önemli olur diye düşünüyorum. Tabii müşterilerimiz de sertifikamız olduğunu görerek bize daha fazla güveneceklerdir.” 

Selim Şevki Aybartuğu'nun konuyla ilgili sözleri ise şunlar oldu: “Ben emekli bir makine mühendisiyim. Birikimlerimi, insanlarla olan ilişkilerimi kullanmak istiyorum. İnsanların arasında olmak istiyorum. Hayatın içinde olabilmek için emlak ofisi açma gibi bir düşüncem oluştu. Bunun için de öncelikle eğitim almanın doğru olacağını ve ciddi bir eğitim aldıktan sonra bu işe başlamanın faydalı olacağını düşünüyorum.”

Atilla Kiday'ın konuya dair yorumları ise şöyle: “Uzun vadede güneyde bir emlak ofisi açmayı hedefliyorum. Kanundaki yeni düzenlemeler de onaylı bir sertifikaya sahip olmayı gerektiriyor. Bu sektöre girmek istediğimden böyle bir eğitimin başladığını duyunca da kaçırmak istemedim. Bu eğitimin müşterilerle olan ilişkilerimde büyük rol oynayacağını düşünüyorum.” A. Alper Turan da, “ Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı'ndan alacağım sertifikanın müşteriler nezdinde güven oluşturacağına inanıyorum. Eğitimli bir emlakçı olmak, işimi ne denli ciddiye aldığımın bir göstergesidir,” diyerek programa dair düşüncelerini özetledi. 

Şanslı katılımcılar arasında yer alan Seda Demirdelen de, düşüncelerini, “Bu alanda en iyi şartları sunan eğitim hurriyetemlak.com'un eğitimiydi. Bu nedenle programa başvurdum. Ayrıca online olarak eğitim alma imkânı da büyük kolaylık sağlıyor. İstediğimiz yerde ve zamanda eğitime devam edebilmek bizim için çok önemli. Aldığım eğitimle birlikte mesleğim adına iyi şeyler yapabileceğimi düşünüyorum,” diyerek dile getirirken Bora Ürer, “13 yıldır emlak sektöründeyim ve bu alanda bir sertifika almanın pek çok getirisi olacağına inanıyorum. Hurriyetemlak.com'un satış danışmanları da bu konuda çok yönlendirici oldular. Duvarımızda böyle bir sertifikanın asılı olması müşteriler için güven verici bir unsur olabilir,” dedi. 

Uzmanından sağlanan içerik

Gayrimenkul sektörünün uzman isimlerinin danışmanlığında hazırlanan sertifika programı kapsamındaki tüm eğitimler e-öğrenme yöntemiyle sunuluyor. Böylece tüm katılımcılar, bilgisayarlarının başında, zaman ve mekâna bağlı olmadan eğitim alabiliyorlar.

Gayrimenkul Danışmanlığı  Sertifika Programı, gayrimenkul danışmanlarının kendi alanlarındaki her türlü bilgi ihtiyacı düşünülerek oluşturulmuş, ayrıntılı bir eğitim programı. Emlakla ilgili genel kavramlardan hukuki ve ekonomik boyutta emlakçılığa kadar pek çok ayrıntıyı içeriyor. Tapu, kadastro, şehir planlaması, vergilendirme gibi tüm teknik ayrıntılar, sertifika programının içeriğinde yer alıyor. Katılımcılara, harita ve imar uygulamaları, kentleşme ve imar hukuku, gayrimenkul hukukuna yönelik eğitimler veriliyor; halkla ilişkiler faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği ve bu çerçevede ne gibi bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği aktarılıyor. Programın içeriğinde ekspertiz hizmetleri de ayrıntılı bir biçimde inceleniyor. Programı tamamlayan katılımcılar, kat irtifakından ifraz işlemlerine, miras taksiminden borçlar kanunu hükümlerine kadar tüm kavramlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oluyorlar.


Geri Dön