29 / 03 / 2024

Gayrimenkul danışmanlığında iki şirket güçlerini birleştirecek!

Gayrimenkul danışmanlığında iki şirket güçlerini birleştirecek!

Gayrimenkul danışmanlığı alanında uluslararası iki dev şirketin Cushman & Wakefield çatısı altında birleşmesi ile marka, dünyanın en büyük ticari gayrimenkul hizmetleri şirketleri arasına girdi.



İki organizasyonun da en güçlü yönlerinin birleşmesiyle ortaya, 372 milyon m2’yi aşkın alanın mülk yönetiminden sorumlu, 60’tan fazla ülkede 43 bin çalışanı, 5 milyar Dolarlık geliri ve 191 milyar Dolar değerinde gayrimenkul satış ve satın almabulunan dev bir şirket çıktı.


"Heyecan verici bir dönem"


İki şirketin birleşmesini Londra’da duyuran Cushman & Wakefield, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesini kapsayan EMEA’da yeni yönetim ekibini duyurarak, yeni görsel kimlik ile logosunu da tanıttı.


Şirket birleşmesinin dünyanın her yerinde ölçek büyüterek müşteri hizmetinin artırılması hedefini hızlandıracağını belirten EMEA CEO’su John Forrester, “Bunu tek başına başaramazdık. Bu sayede daha geniş bir yelpazede ticari gayrimenkul çözümü sunabileceğiz. Dünyanın en önemli şehirlerin tamamında lider konumda olmanın yanı sıra, bütün global ana pazarlarda da hizmet sağlayabileceğiz.” diye konuştu.


Birleşme ile birlikte Cushman&Wakefield’in,Türkiye’nin de dahil olduğu EMEA bölgesinde 40 ülkede çalışan sayısı 5 bin, geliri de 800 milyon Dolar’ı buluyor. Şirket, başlıca Avrupa metropol ekonomilerinin her birinde ilk üç ticari gayrimenkul danışmanlık şirketinden biri; ayrıca sermaye piyasalarında, kullanıcı hizmetlerinde ve bütün önemli ticari gayrimenkul sektörlerinde de liderler arasında. Müşterileri arasında Forbes’un ilk 20 global markasından dokuzu ve ilk 50 uluslararası yatırımcının %82’si bulunuyor.


Konuyla ilgili yorum yapan yeni Cushman&Wakefield Türkiye Yönetici Ortağı Toğrul Gönden ‘’ Bizim için heyecan verici bir dönemden geçiyoruz. Bu şirket birleşmesinin faydası sadece boyutla sınırlı değil; aynı zamanda müşterilerimize mevcut durumdakinden daha da yüksek kalite ve seviyede hizmet verebileceğiz.’’ diye konuştu.


Yeni Cushman&Wakefield Türkiye Yönetici Ortağı Tuğra Gönden ise “Bugünden itibaren, müşterilerimizin sektörün en iyilerinden oluşan daha geniş kapsamlı bir dizi kaynağa erişimi olacak.” diyerek genişleyen network ağının altını çizdi


Vatan


Geri Dön