26 / 04 / 2024

Gayrimenkul mirastan feragat sözleşmesi nedir

Gayrimenkul mirastan feragat sözleşmesi nedir

Tamer Heper, Posta Gazetesi'nde " Sözleşmenin içeriği ne " başlıklı yazıyı kaleme aldı. Heper, kaleme aldığı yazısında mirastan feragat sözleşmesi yapan okuyucunu sorusunu yanıtlayarak okurlarına cevap veriyor....



Soru: Babam çok varlıklıydı. Dükkanlar evler ve tarlaları vardı. Hayattayken bir kısmını kardeşlerimizden birine verdi. Bunun için noterde sözleşme yaptık. Geri kalan bize kalacaktı, ancak babamın ölümünden sonra kalanları da bize vermediler. Okumam yazmam zayıf. Buna karşı ne yapabiliriz  O.M.

Cevap: Siz, babanız hayatta iken ya miras paylarının devri veya mirastan feragat sözleşmesi yapmışsınız. Bunlar hukuki işlemlerdir. Şekil şartlarına uyulduğu takdirde de geçerlidir. Ancak bir kısım mirasçılar için geçerli diğerleri için geçersiz olmaz. Ya hepsi için geçerlidir veya hiçbiri için geçerli değildir. Dolayısı ile bu sözleşmeye göre kardeşlerden bir kısmı malları alırken diğerlerinin malının edilmesi düşünülemez. Dolayısı ile ortaya adaletsiz bir durum çıkmış. Bugün halli mümkün. Ancak yaptığınız sözleşme ve içeriğinin bir hukukçu tarafından incelenmesi şart. Üstelik okuma yazmanızın zayıf olduğunu da söylediğinize göre bir meslektaşıma başvurmaktan başka çareniz yok. Sözleşme size ne haklar tanıyor ise bunları dava yolu ile alırsınız.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön