19 / 04 / 2024

Gayrimenkul Ödülü'nün ikincisine başvurular başladı!

Gayrimenkul Ödülü'nün ikincisine başvurular başladı!

İlk kez ArkiPARC 2008 kapsamında verilen Gayrimenkul Ödülü'nün ikincisi için süreç başladı. 30-31 Mart 2011 tarihleri arasında 'Kentsel Kalite için Diyalog' teması altında düzenlenecek ArkiPARC 2011 kapsamında sahiplerini bulacak



İlk kez ArkiPARC 2008 kapsamında verilen Gayrimenkul Ödülü'nün ikincisi için süreç başladı. 30-31 Mart 2011 tarihleri arasında 'Kentsel Kalite için Diyalog' teması altında düzenlenecek ArkiPARC 2011 kapsamında sahiplerini bulacak ödül ile fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumların onurlandırılması ve bu sayede benzer yatırımların gelişmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Son başvuru tarihi 31 Ocak 2011 olan ödül, Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım olmak üzere toplam altı kategoride 'proje' üzerinden geliştiriciye veriliyor.

Ödülün Seçici Kurulu ise Avi Alkaş, Alaeddin Babaoğlu, Hakan Eren, Kerem Erginoğlu, Duygu Erten, Celal Abdi Güzer, Hakan Kodal, Firuz Soyuer ve Feyzi Tecellioğlu'ndan oluşuyor. İki aşamalı olarak gerçekleşecek seçici kurul toplantılarında ilk aşamada finalistler, ikinci aşamada ise kazanan projeler belli olacak. Ödül töreni ise 30 Mart çarşamba akşamı ArkiPARC 2011 kapsamında yapılan ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

ArkiPARC 2008'de Kazanan Projeler Gayrimenkul Ödülü'nün ilkinde kazananlar yüz iki proje arasından seçildi.

'Alternatif Yatırımlar' kategorisinde başarılı bir kentsel dönüşüm örneği olan santralistanbul, 'Otel' kategorisinde metruk bir Osmanlı sarayından ultra lüks bir otele dönüştürülen Four Seasons Hotel at the Bosphorus, 'Ofis' kategorisinde özgün bir medya yapısı olarak planlanan DMC Ankara, 'AVM' kategorisinde alışveriş merkezlerine yepyeni bir yorum getiren ve Anadolu yakasının buluşma merkezi olan Meydan Alışveriş Merkezi, 'Konut' kategorisi 'yenileme' alanında Galata'yı gençleştiren projelerden olan Ali Hoca 6 ve 'yeni gelişme' alanında Türkiye'deki konut biçimine yeni bir yorum getiren Evidea olmuştu. Avrupa'nın en büyük hali olan Bursa Sebze Meyve Hali ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ise 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görülürken 'Karma Kullanım' kategorisinde başka finalist belirlenmeksizin Akaretler Sıraevleri, ödüle değer bulunmuştu.

Ödül ile ilgili detaylı bilgi www.gayrimenkulodulu.com adresinden alınabilir.
Gazeteparc


Geri Dön