26 / 04 / 2024

Gayrimenkul satışında bloke çek!

Gayrimenkul satışında bloke çek!

Daha çok konut satışlarında olmak üzere gayrimenkul satışlarında karşılaşılan ödeme yöntemi olan blokeli çek nedir? Gayrimenkul satışında bloke çek nasıl kullanılır? Yanıtı ve detayları haberimizde...



Gayrimenkul satışında bloke çek!

Konut satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Dolandırıcılık riskini ortadan kaldıran blokeli çek nasıl kullanılır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bankaların cüzi bir miktarda komisyon talep ettiği konut satışında bloke çeklerin işleyişi alıcı ve satıcı açısından şu şekilde sıralanıyor;


Bloke çek ev alırken..

Gayrimenkul alıcısı iseniz, paranızın olduğu bankaya gidip banka hesabınıza bloke koyarak şubenin çekini almanız gerekiyor. Bu işlemden sonra hesapta bulunan para, artık şubenin oluyor. Şube, çeki kendisine getirene parayı ödüyor. Bu noktada, satıcı ile anlaşmazlığının çıktığını farz edelim. Bu durumda çek sizdeyse, zaten problem olmayacaktır.


Bloke çek ev satarken..

Gayrimenkul satıcısı iseniz, tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu söz konusu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmek faydalı olacaktır. Bunun nedeni, çekin karşılıksız çıkma ihtimali değil, tapuda alıcının verdiği çekin renkli fotokopi veya sahte olması ihtimalinin bulunmasıdır.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön