18 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü 2016’da yüzde 12 büyüyecek!

Gayrimenkul sektörü 2016’da yüzde 12 büyüyecek!

Bu yılı seçimlerle geçiren gayrimenkul sektörü yeni yıla odaklandı. Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, 2016’da sektörün yüzde 12 büyüyeceğini söyledi.



Bu yılı seçimlerle geçiren gayrimenkul sektörü yeni yıla odaklandı. Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, 2016’da sektörün yüzde 12 büyüyeceğini söyledi.


Seçimlerle dolu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü yeni yıla yeni hedeflerle girmeye hazırlanıyor. Bu yılın Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre satışların yüzde 11.25 arttığı konut sektöründe yeni yıla ilişkin olumlu beklentiler de arttı. 11 ayda Türkiye genelinde 1 milyon 146 bin konutun satıldığına dikkat çeken Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır “Satılan konutların 394 bin 105’i ipotekli, 752 bin 616’sı ise diğer satış yöntemiyle el değiştirdi. Faizlerin yüksek olduğu dönemlerde inşaat firmaları kendi finansman modellerini devreye koyarak satışları artırdı. Bu yılı en az 1 milyon 300 bin konut satışıyla tamamlayacak gibi görünüyoruz ” bilgisini verdi.


Durgunluk kısa sürdü


Gayrimenkul sektörünün krizleri iyi yönettiğine vurgu yapan Hışır, konut satış rakamlarının da bu durumu teyit ettiğini söyledi. Yılın ilk yarısını hareketli geçiren sektörde seçimler sonrası durgunluk başladığını belirten Hışır, döviz fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve terör olaylarıyla konut alıcısının bir ara bekle-gör politikası uyguladığını, ancak tek parti hükümetiyle ibrenin tekrar yukarıya işaret ettiğini kaydetti.


Asıl sıçrama 2016’da


1 Kasım seçimlerinden sonra yaşanan olumlu havanın etkisinin tam anlamıyla 2016’da gösterileceğine de dikkat çekildi. Bengi Hışır, kendileri gibi sektörün önemli oyuncularının 2016 yılını dolu dolu geçirmek için kolları sıvadıklarını, yeni yılda yüzde 12’nin üzerinde büyümesinin hayal olmadığını aktardı.


Avrupark Bahçekent’e yabancı ilgisi


Bu yılın Nisan ayında satışa sunulan Avrupark Bahçekent  projesine yabancıların ilgisinin de arttığı söylendi. Konut alıcısının Cihan İnşaat’a güveninin tam olduğunu belirten Hışır, “Avrupa yakasına kurulan yeni şehirin tam kalbinden inşa edilen projemiz 1.394 konut ve 86 ticari birimden oluşuyor. Yerli ve yabancı alıcıların ilgisi yoğun. Özellikle Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’den talep alıyoruz. 2016 yılında da Avrupark Bahçekent’in yapımına ve satışına odaklanacağız. Çünkü biz projeyi etap etap ayırmak yerine tüm blokların yapımına ve satışına aynı anda başladık. Teslimler ise Mayıs 2018’de planlanıyor” şeklinde konuştu.


Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


SEÇİMLERLE dolu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü yeni yıla yeni hedeflerle girdi. Geçen yılın Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre satışların yüzde 11,25 arttığı konut sektöründe yeni yıla ilişkin olumlu beklentiler de arttı. 11 ayda Türkiye genelinde 1 milyon 146 bin konutun satıldığına dikkat çeken Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır "Satılan konutların 394 bin 105'i ipotekli, 752 bin 616'sı ise diğer satış yöntemiyle el değiştirdi. Faizlerin yüksek olduğu dönemlerde inşaat firmaları kendi finansman modellerini devreye koyarak satışları artırdı. Sektörbu yılı en az 1 milyon 300 bin konut satışıyla tamamlayacak" ifadelerini kullandı. 


Yüzde 12 hayal değil 

Gayrimenkul sektörünün krizleri iyi yönettiğine vurgu yapan Hışır, konut satış rakamlarının da bu durumu teyit ettiğini söyledi. Yılın ilk yarısını hareketli geçiren sektörde seçimler sonrası durgunluk başladığını belirten Hışır, döviz fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve terör olaylarıyla konut alıcısının bir ara bekle-gör politikası uyguladığını, ancak tek parti hükümetiyle ibrenin tekrar yukarıyı işaret ettiğini kaydetti. 


Hışır, 1 Kasım seçimlerinden sonra yaşanan olumlu havanın etkisini tam anlamıyla 2016'da göstereceğine de dikkat çekti. Bengi Hışır, kendileri gibi sektörün önemli oyuncularının 2016 yılını dolu dolu geçirmek için kolları sıvadıklarını, yeni yılda yüzde 12'nin üzerinde büyümenin hayal olmadığını aktardı. 


Yeni Yüzyıl



Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İnşaat sektörü 2016'dan umutlu. 2015'te en az bir milyon 300 bin konut satıldığını tahmin eden sektör oyuncuları, yeni yılda yüzde 12 büyüme bekliyor.


Seçimlerle dolu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü yeni yıla yeni hedeflerle girmeye hazırlanıyor. Konut sektöründe satışlar, 2015'in Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 11.25 arttı. 


FİRMALARA ÖZEL FİNANSMAN 

11 ayda Türkiye genelinde bir milyon 146 bin konutun satıldığına dikkat çeken Cihan İnsaat İşGeliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır "Satılan konutların 394 bin 105'i ipotekli, 752 bin 616'sı ise diğer satış yöntemiyle el değiştirdi. Faizlerin yüksek olduğu dönemlerde inşaat firmaları kendi finansman modellerini devreye koyarak satışları artırdı. 2015'in sonunda en az bir milyon 300 bin konut satıldığını tahmin ediyorum" dedi. 


DURGUNLUK KISA SÜRDÜ 

Gayrimenkul sektörünün, krizleri iyi yönettiğine vurgu yapan Hışır, konut satış rakamlarının da bu durumu teyit ettiğini söyledi. Yılın ilk yansını hareketli geçiren sektörde, seçimler sonrası durgunluk başladığını belirten Hışır, döviz fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve terör olaylanyla konut alıcısının bir ara, bekle-gör politikası uyguladığını, ancak tek parti hükümetiyle ibrenin tekrar yukanya işaret ettiğini kaydetti. 


BAHÇEKENTE YABANCI İLGİSİ 

Bu yılın Nisan ayında satışa sunulan Avrupark Bahçekent projesine yabancılann ilgisinin de arttığını söyleyen Hışır, projenin bin 394 konut ve 86 tican bilimden oluştuğunu kaydetti. Projeye, yerli ve yabancı alıcıların ilgisinin yoğun olduğunu vurgulayan Hışır, projenin 2018 Mayıs ayında teslim edileceğini duyurdu. 



Sümeyra KIRCA/Özgür Düşünce


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'de konut satışlarının 2015'i 1,3 milyon adetle kapatacağını söyleyen Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, sektörün krizleri iyi yönettiğini kaydetti. Faizlerin yüksek olduğu dönemlerde firmaların kendi finansman modellerini devreye aldığını belirten Hışır, 1 Kasım seçimlerinden sonra yaşanan olumlu havanın etkisini bu yıl göstereceğini vurguladı. Önemli oyuncuların kollan sıvadığım aktaran Hışır, "2016'da yüzde 12'nin üzerinde büyüme hayal değil. Yabancı ilgisi de artıyor. Geçtiğimiz nisan ayında satışa sunduğumuz Avrupark Bahçekent projesine özellikle Suudi Arabistan. Katar ve Kuveyt'ten talep var" dedi. 

Bugün


Geri Dön