19 / 03 / 2024

Gayrimenkul sektörü 2016'da yüzde 5 büyüme gösterdi!

Gayrimenkul sektörü 2016'da yüzde 5 büyüme gösterdi!

Ülkemizdeki demografik değişimler (nüfus artışı, göç) ve konutun yatırım aracı olarak görülmesi gayrimenkul sektörüne olan talebi canlı tutuyor.




Talep 


Ülkemizdeki demografik değişimler (nüfus artışı, göç) ve konutun yatırım aracı olarak görülmesi gayrimenkul sektörüne olan talebi canlı tutuyor. Bunun yanı sıra özellikle kriz dönemlerinde hareketlenen bir sektör olması nedeniyle gayrimenkul pazarı, 2015 yılında bir önceki yıla göre satışlarda yüzde 9, ciro bazında da yüzde 4 büyüme gösterdi. Artan talebe bağlı olarak son 2 yılda kurumsal gayrimenkul şirketlerinin pazar payı yüzde 30 arttı. 


Mevzuat 


Sektörün en önemli problemi henüz bir kanuna sahip olmaması. Ancak bu konuda hükümetin girişimiyle TBMM görüşme sırasına giren kanun tasarısı olumlu rol oynayacak. Önümüzdeki dönemde kanunun çıkmasıyla birlikte sektörün hem kurumsallaşması hem de müşteri memnuniyetini AB standartlarına çekmesi beklentiler arasında. 


İyimser 


Sektör önümüzdeki dönemde fiyatlarda daha tedbirli ve dengeli bir artış bekliyor, 2016 yılında ise sektörün yüzde 5 civarında bir büyüme göstereceği öngörülüyor. 


ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası alınan tedbirler sayesinde ekonomik değişkenler sağlamlığını korudu. Bu da sektörün gelecek yıllarda hem yatırımcısını hem de çalışanlarını memnun edeceğinin en büyük göstergesi" diyor.


Capital


Geri Dön