23 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü yeniden ivme kazanacak!

Gayrimenkul sektörü yeniden ivme kazanacak!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, konut sektorüyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Karslıoğlu, sektorün yeniden ivme yaşayacağını söyledi.



Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, referandum sonrası belirsizliğin ortadan kalkarak sektorün yeniden ivme yaşayacağını belirterek "Daha güçlü Türkiye için toplumsal dayanışma içerisinde olmanın ve vakit kaybetmeden geleceğe bakmanın zamanıdır" çağrısında bulundu. 


YATIRIM BEKLİYORUZ 

Başkan Mustafa Karslıoğlu, Türkiye gencimde Şubat ayında gerçekleşen 101 bin 468 adet konut satışı seyrinin 100 bin üzerinde devam etmesini beklediklerini vurgulayarak, "Son donemde yatırım amacı ile gayrimenkul alimini bekleten ve hesabında 1 milyon lira ve üzeri parası olan kişi sayısı 100 bin civarında olduğunu dikkate alınırsa, bu paranın önemli bir kısmı inşaat yatırımında değerlendirecek" dedi. 


VAKİT KAYBETMEMELİYİZ 

AKAMDER Başkam Karslıoğlu, kamuya iş yapan kesim oldukları için bürokrasinin daha rahat hareket edebilmesinin ülke ekonomisini olumlu etkileyeceğini vurgulayarak. "Mesela bir proje götürüyorsun bakan harika diyor ama sonra alt birimler kafa karıştırıyor ve iş uzuyor. Vakit kaybetmemeliyiz. Ülkemiz için istikrar çok önemli siyaset peşinde değiliz ama referandum sonrası her şeyin daha hızlı olacağına inanıyoruz biz istikrar peşindeyiz" diye konuştu. 


TÜM İHALELER ŞEFFAF 

Ekonominin canlanmasının en önemli argümanlarından birinin kamu işleri olduğunun altım çizen Mustafa Karslıoğlu, "Piyasaların canlanması kamu işlerinin hızlı olmasıyla olur. Bu nedenle de bürokrasiden kurtulmalıyız. Yeni yasada her şey şeffaf vatandaş gelip ihaleyi izleyip kimin katıldığını ve teklifleri görebilir. Ama 15 yıl önce böyle bir şey yoktu ihalelerde ayak oyunları olurdu" açıklamasını yaptı.



Hürriyet Çukurova-GAP


Geri Dön