26 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe gözler sonbahara çevirildi!

Gayrimenkul sektöründe gözler sonbahara çevirildi!

7 Haziran seçimleri sonrası hükümet kurma çalışmalarının sürmesinin etkisi ve geleneksel olarak durgunluk yaşanan gayrimenkul sektöründe, gözler sonbahara çevrildi.



1 Kasım’daki seçimler ve piyasalardaki oynaklığa rağmen sektörün önde gelen isimleri gayrimenkulde sonbahar aylarıyla birlikte canlılık bekliyor. Geçmiş yıllara göre hafif düşük kalsa da seçim nedeniyle fiyat artışının sınırlı kalması tüketicilere yarayacak. Firmalar yol haritalarını açıklarken, eylül ayında başlayan dönemden itibaren lansmanlarına, proje tanıtımlarına, yerli ve yabancı alıcılar için tekrar geçmiş yıllardaki gibi çalışmalarına devam edeceklerini ve markalı gayrimenkul oyuncularının projelerine hız vererek çalışacaklarını söylüyor.


Sektör seçim nedeniyle proje ertelemeyi anlamsız bulurken, siyasi ve ekonomik istikrarın kendileri için de olmazsa olmaz olduğunu vurguluyorlar. Gayrimenkul şirketleri yeni projelerini satışa sunmak ve ev satışlarına hız kazandırmak için eylül ayını bekliyor. 8 Eylül’de Dubai’deki Cityscape Emlak Fuarı’na hazırlanan inşaat şirketleri iç piyasada yaşanan durgunluğu yabancıya satışla telafi etmeyi planlıyor. Sektörün önde gelen firma temsilcileri eylül ayından oldukça umutlu…


Yeni Akit




Geri Dön