19 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe öğrencilere yönelik yatırımlar artacak!

Gayrimenkul sektöründe öğrencilere yönelik yatırımlar artacak!

Öğrencilerin kiralık ev bulma telaşına girdi. Yurt projelerini hizmetle zenginleştirilmiş bir gayrimenkul yatırımı olduğunu söyleyen Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, öğrencilere yönelik yatırımların artacağını söyledi.



Öğrencilerin kiralık ev bulma telaşı başladı. İstanbul’da kiralar 700 ila 2 bin 500 lira arasında değişirken, özel yurtlarda ise fiyatlar 500 TL'den başlıyor. 


İstanbul'a okumaya gelen öğrencilerin kendilerine uygun yurt bulamayıp kiralık ev arama yarışı, sektör temsilcilerini heyecanlandırırken sektörü hareketlendirdi. 


Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yiğit, yurt projelerini hizmetle zenginleştirilmiş bir gayrimenkul yatırımı olarak gördüklerini söyledi. 


Yiğit, "Öğrenci nüfusunun yoğun ve arsa arzının sınırlı olduğu illerde yurt ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Konum ve hizmetlere göre fiyatlar 500 TL ile 3.500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Sektörün yurt yatırımı gibi alternatif fonksiyonlara ihtiyacı var. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde öğrencilere yönelik yatırımlar artacak" diye konuştu.


Nef'in 2016 yılında lanse ettiği öğrenci yurdu markası Novu olarak ilk şubeyi Merter de 900 yatak kapasitesiyle geçen sene hayata geçirdiklerini söyleyen Yiğit, Anadolu şehirlerinde yatırım hedefleri olduğunu belirtti. 


Yiğit, "5 yıl içinde 15.000 yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Fiyatlarımız 1.100 TL ile 2.700 TL arasında değişmekte. Bu fiyata ısıtma, soğutma, su, internet, üniversiteye direk servis, temizlik ve güvenlik hizmeti dahil" ifadelerini kullandı.


Rebuplika'da bu yıl öğrenciler için yeni kampanyalar da düzenleyen şirket,  3 arkadaşını getirene yüzde 25, 6 arkadaşa yüzde 50 indirim yapıyor.




Sabah


Geri Dön