25 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe satış beklentisi büyüdü!

Gayrimenkul sektöründe satış beklentisi büyüdü!

Ekonomideki gelişmeler konut sektörüne yaradı. Sektör temsilcileri projelerini tek tek lansmana çıkarıyor. Bu yıl konut satışlarında rekor kırılması bekleniyor. Murat Kurum, Murat Uzun ve İnanç Kabadayı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Ekonomideki olumlu teşvik ve adımlar gayrimenkul sektörünü canlandırdı. Konut üreticileri bir bir lansmana çıkmaya başladı. Sektörün gelişmesiyle birlikte kentsel dönüşüm de de yeni sürece başlanılıyor. Dönümde düzenleme geliyor. Müteahhitler yüksek satış hedefine dikkat edilmesi konusunda uyardı. 



 Gayrimenkul sektöründe satış beklentisi büyüdü!


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kurum, “Artık sadece gayrimenkul geliştirmek değil aynı zamanda üretilen konutları nasıl pazarlarız ve finansman modelleriyle alımı nasıl kolaylaştırırız konusuna da konut üreticilerinin fokuslanması gerekiyor. Bunları bir bütün olarak kurgulamak satışı hızlandırıyor. Biz de yaptığımız kampanyalarda bunun en güzel örneğini gördük. Mahal listesi pahalı olmayan iyi işçilikle üretilen projelere de ağırlık verilmeli. Kişi başı milli geliri 25-30 bin dolar olan birçok Avrupa ülkesinde bizdeki gibi mahal listesi pahalı olan projeler yok'' şeklinde konuştu. 



Gayrimenkul sektöründe satış beklentisi büyüdü!


Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun ise konut sektörü için Körfez ülkelerinden yoğun talep olduğunu belirterek, “Arap baharını Türkiye daha yeni yeni yaşamaya başlıyor. Milyarlarca dolarlık bütçeye sahip Arap fonları Türkiye’yi yatırım radarına aldı. Görüştüğümüz fonların başkanları büyük çaplı yatırımlar için Türkiye’ye geleceklerini söyleyip bizden arsa ve lokasyon bilgilerini istiyorlar” dedi. 2017 yılının ilk 3 aylık sürecinde Türkiye’den en fazla konut alan Iraklılar oldu. Bu dönemde Irak vatandaşları toplam 884 konut satın aldı. Iraklıların hemen ardından 435 adetle Suudi Arabistanlılar, üçüncü sırada ise 368 adetle Kuveytliler yer aldı'' şeklinde konuştu.



Gayrimenkul sektöründe satış beklentisi büyüdü!


Bu yıl konut satışlarında yeni rekorun kırılabileceğini vurgulayan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, ''Yatırım iştahının arttığına vurgu yapan Kabadayı, bunun sadece kendi şirketleriyle ilgili olmadığını, sektör genelinde yatırımların arttığını kaydetti. Kabadayı, önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm fırsatı olduğunu bunun da sektörü hızlandıracağını belirterek, “Yeni dönemde bazı hassasiyetlere de dikkat edilmeli. Enerji verimliliği ve yeşil sertifikalı projelere destek ve teşvik çok önemli. Bu tür teşvikler sadece müteahhide verilmemeli. Enerjiyi verimli kullanan nihai tüketiciye de verilebilir. Enerji verimliliği olan projeler arttıkça cari açık miktarı da azalır” uyarısında bulundu.




Yeni Şafak


Geri Dön