20 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe seçimden sonra yatırımlar artacak!

Gayrimenkul sektöründe seçimden sonra yatırımlar artacak!

Gayrimenkul sektörü, seçimin ardından yatırıma odaklanmak istiyor. Sektör temsilcileri, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla iç piyasada satışların artmasını, ve yurt dışından da “baraj kapağı açılmış su gibi” yatırım akmasını bekliyor.




Gayrimenkul sektörü, seçimin ardından yatırıma odaklanmak istiyor. Sektör temsilcileri, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla iç piyasada satışların artmasını, kentsel dönüşümün ivmelenmesini ve yurt dışından da “baraj kapağı açılmış su gibi” yatırım akmasını bekliyor.  


Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, seçimlerin ardından önceliğin, sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması ve güven ortamının tesis edilmesi olduğunu belirtti.Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yatırım kararlarının askıya alındığını ifade ederek, “Bugünden sonra yerli ve yabancı yatırımcıların da hızla harekete geçeceği aşikar” dedi. Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt da “Türkiye, uluslararası yatırımcıların akınına uğrayacak. Ertelenen yabancı talebi istikrarın sağlanmasıyla adeta baraj kapağı açılmış su gibi Türkiye’ye akacak” diye konuştu.


Belirsizlik havasının ortadan kalktığını söyleyen DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, şöyle konuştu: “Bu dönem, alımını erteleyen tüketicinin konut satın alacağı bir dönem olacak. Konut satışı açısından yılın son iki ayında bir ralli bekliyorum.”


Katarlılar telefona koştu!


FUZUL Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Körfez’in seçim sonuçları henüz tam olarak açıklanmadan, ortak yatırım yapmayı planladıkları Katarlı ve Pakistanlı yatırımcıların kendilerini aradığını ve yatırım için doğru zaman olduğunu konuştuklarını açıkladı.


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ise “İş dünyası olarak ülkemizin elde ettiği kazanımların ve ekonomik istikrarın sürdürülmesi en büyük beklentimizdir” dedi.


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir bundan sonra piyasanın canlanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.


Vatan 


Geri Dön