19 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe veri analitiği çözümü: Endeksa!

Gayrimenkul sektöründe veri analitiği çözümü: Endeksa!

Gayrimenkul sektörünün teknoloji ve veri odaklı gelişimine katkı sağlayan endeksa.com, sektöre yenilikçi ve benzersiz hizmetler sunuyor.



Endeksa’ın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkul piyasalarında doğru bilgiye, büyük veri yönetimine, hızlı ve güvenilir mekansal ve finansal analizlere duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade ediyor. 


Öğüt, son kullanıcıdan emlak aracılarına, değerleme uzmanlarından değerleme kuruluşlarına, yerli ve yabancı yatırımcılardan kamu kurumlarından sermaye ve bankacılık piyasasında faaliyet gösteren kuruluşlara kadar tüm aktörler açısından gayrimenkule ilişkin karar verme süreçlerinde teknolojiden faydalanmanın önem kazandığını, bu alanda uzmanlaşmanın rekabetin ayrılmaz bir unsuruna dönüştüğünü vurguluyor.  


Endeksa DTS ve Endeksa Uzman Ağı

Endeksa ‘yı kurarken çıkış noktalarının gayrimenkul sektöründe veriye olan ihtiyaç ve verinin yetersizliği olduğunu belirten Öğüt, şunları kaydediyor: “Endeksa Türkiye gayrimenkul sektöründe ilgili tüm taraflar için kolaylaştırıcı teknolojiler üretiyor. Endeksa Değerleme Takip Sistemi (DTS) ile Endeksa uzmanları hem sahadan doğrudan veri toplayarak hızlı ve kolay bir şekilde rapor üretebiliyor hem de bölge analizlerine ulaşabiliyor. Endeksa DTS aynı zamanda değerleme firmalarının değerleme süreç takibini yapmalarını sağlıyor. Şu an tüm Türkiye’ye yaygın Endeksa uzmanları bu teknoloji ile donatılmış durumda.”


endeksa.com

Teknoloji ve veri odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren www.endeksa.com Türkiye genelinde konutların satış ve kira değerlerini otomatik olarak gösteriyor. Endeksa kullanıcıları, il, ilçe, mahalle ya da daha dar ölçekte konut satış ve kira değerlerine anında ulaşıyor, zaman içindeki değer değişim trendlerini de inceleyebiliyor.


Öğüt, Endeksa teknolojisi hakkında şunları söylüyor: “Endeksa, gayrimenkul sektörünün tüm kesimlerine bireysel, profesyonel ve kurumsal düzeyde aynı anda hitap edebilen, geniş kapsamlı bir B2B ve B2C çözümü. Endeksa veritabanı, Türkiye genelinde 600’e yakın Endeksa değerleme uzmanının tüm illerde yaptığı araştırmalar ile anlık olarak güncelleniyor. Bu bilgiler öncelikle analiz ediliyor, tutarlılık ve doğruluk kontrollerinden geçiriliyor. Yeterli güvenilirlik düzeyine ulaşmayan veriler analizlere dahil edilmiyor. Ardından, Endeksa makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak düzenli aralıklarla bölgesel düzeyde değer tahmin modelleri inşa ediyor. Bu modellerle kullanıcının girdiği kriterlere göre değer tahmini yapılıyor. Şu an sadece konutlar için otomatik değer tahmini üreten Endeksa, çok kısa bir zaman içerisinde arsa ve ofisler için de değer tahminini kullanıcıların hizmetine sunacak.”



Geri Dön