28 / 03 / 2024

Gayrimenkul sektöründe yabancıya satış artacak!

Gayrimenkul sektöründe yabancıya satış artacak!

GYODER Başkanı Aziz Torun: Geçtiğimiz yıl 4 milyar dolara ulaşan yabancıya satışların 2015 yılında 5 milyar dolara, takip eden yıllarda ise çift haneli rakamlara ulaşmasının zor olmadığı görüşündeyiz.



Aziz Torun, Yabancı yatırımcılara güvenli, cazip, ve kazandıran projeler sunabiliyoruz. Mütekabiliyet Yasası’da bu anlamda önemli bir teşvik oldu.Biz de sektör olarak bu talepleri karşılamak konusunda oldukça istekliyiz. Son yıllarda dünya çapında projeler üretme ve pazarlama konusunda önemli başarılara imza atan Türk gayrimenkul sektörü, yabancı yatırımcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğru okuyarak, bu beklentileri karşılamaya yönelik çok farklı proje üretebilmektedir.' dedi



Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası arenada tanıtımı için aktif rol oynayan "Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu" GYODER, Cityscape Global 2015'de, yabancı yatırımcılara Türkiye’de yatırımın püf noktalarını anlattı.


GYODER’in, fuarın ikinci gününde Hürriyet gazetesi ile ortaklaşa düzenlediği “Neden Türkiye’ye Yatırım Yapılmalı” panelinde Türkiye, İstanbul ve gayrimenkul sektörü ile ilgili detaylar anlatıldı. GYODER Başkanı Aziz Torun, fuara ilişkin görüşlerini dile getirirken, “Geçtiğimiz yıl ülkemizden 31 şirket fuara katılırken bu sayı bu yıl 50’den fazla şirket ve 4200 metrekare alan olarak göze çarptı. Dubai Cityscape Global’in bireysel yatırımcılara ulaşmak ve projelerimizi tanıtmak adına verimli bir fuar olduğunu düşünüyorum. GYODER olarak ülkemize, sektörümüze ve projelerimize güveniyoruz. Türkiye’nin Cityscape Global 2015’in parlayan yıldızı olduğuna inanıyorum” dedi.



GYODER, bu yıl Cityscape Global fuarında “İstanbul ve Türkiye Gayrimenkul Sektörü Yayın Seti” adı altında 3 kitapçık ve bir İstanbul haritasından oluşan bir setin dağıtımını yaptı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Kültür A.Ş. ile ortaklaşa gerçekleştirilen ve 3000 adet basılan özel yayın seti fuar boyunca katılımcılarla paylaşıldı.


GYODER tarafından hazırlanan yayın setinde, bireysel yabancı yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul edinmenin tüm prosedürlerini en ince ayrıntısına kadar bulabilecekleri “How to buy property in Turkey” kitabının yanı sıra başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nin yatırım potansiyelini anlatan “Restructuring of İstanbul: Reconnection, Regeneration, Resettlement” ve İstanbul’u adım adım anlatan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan “İstanbul Step by Step” rehber kitapçığı yer aldı. Sette yer alan kitaplar, doğru gayrimenkul yatırımı yapmadan, değerinde satmaya kadar tüm süreçleri kapsayan bir başucu kaynağı olacak.


Yeni Akit


Geri Dön