27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörünün 3 önemli CEO'su istifa etti!

Gayrimenkul sektörünün 3 önemli CEO'su istifa etti!

Gayrimenkul sektörünün 3 önemli ismi Emaar'da Bölge CEO'su olarak görev yapan Ozan Balaban, Ağaoğlu CEO'su Önder Halisdemir ve Soyak Holding CEO'luk görevini başarıyla yürüten Emre Çamlıbel görevlerinden istifa etti.



Gayrimenkul sektöründe geçtiğimiz haftalarda peş peşe gelen istifa haberleri dikkat çekti. 3 önemli ve büyük inşaat ve proje geliştiricisi şirketin CEO'su görevlerinden ayrıldı. Ağaoğlu. Soyak ve Emaar CEO'larının ayrılık haberleri bizzat şirketleri tarafından kamuoyuna duyuruldu. Bu durum inşaat sektöründe "CEO dönemi kapanıyor mu?" yorumlarına neden olsa da ayrılanların kendilerine ilişkin planlar yaparak koltuklarından vazgeçmiş olması, istifaların dönemsel olduğunu düşündürüyor. 



Gayrimenkul sektörünün 3 önemli CEO su istifa etti!



EMAAR CEO'SUNUN MESAJI 

Emaar'da Bölge CEO'su olarak görev yapan Ozan Balaban, 10 yıldır çalıştığı şirkete veda etti. Balaban konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamasında tüm görevlerinden hayatında yapmak istediklerini daha fazla ertelememek adına ayrıldığını belirten Balaban, "Yeni heyecanlar ve maceraların beni beklediğini biliyorum. Ancak 22 yılık kariyerimde ilk kez kendi adıma bencillik yaparak, bu yazı ailem, dostlarım ve arkadaşlarımla geçirmek istiyorum. Yakın zamanda başka maceralarda görüşmek dileğiyle..diyerek veda ediyordu. 


Ozan Balaban Emaar'dan ayrıldı!


Gayrimenkul sektörünün 3 önemli CEO su istifa etti!


PARTİ EMLAK AĞAOĞLU CEO'SU NİYE AYRILDI? 

Ağaoğlu CEO'su Önder Halisdemir ile Ali Ağaoğlu'nun yolları ayrıldı. Halisdemir'in Linkedln profiline "Bizim ayrılığımız için tıpkı 'bir zaman sonra aileden ayrılmak' gibi" yazdı. Bir basın mensubuna konuşan Halisdemir, "Herhangi bir yerde profesyonel olarak çalışmayacağım. Teklifleri ve projesi olanları dinliyorum. Eylül ayında karar vereceğim. Türkiye'nin önde gelen şirketlerini yöneten CEO'larla Acaba ülkemizin sorun ve gelişim ihtiyaçlarına bir katkı sunabilir miyiz?" diye bir ekonomik think-thank oluşturma düşüncem var. Biraz ona vakit ayırmak istiyorum" dedi. Ali Ağaoğlu da "Önder Bey'in kendi işini kurma patron olma düşüncesi var. Yollarımız ayrılmış olsa da insani ilişkilerimiz her zaman devam edecek" diye konuştu. 


Önder Halisdemir, Ağaoğlu Grubu'ndan ayrıldı!



Gayrimenkul sektörünün 3 önemli CEO su istifa etti!



ÇAMLIBEL'DEN SOYAK'A VEDA 

1998'den beri Soyak grubunda çeşitli görevlerde bulunan ve 2009 yılından beri Soyak Holding CEO'luk görevini başarıyla yürüten Emre Çamlıbel 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Soyak grubundaki tüm görevlerinden ayrıldı. Çamlıbel basındaki açıklamaları ve STÖ'lerdeki aktifliği ile Soyak'ın medya gücüne katkıda bulunmuş isimlerden biriydi. Her üç isim de çalıştıkları kurumlara önemli katkılar sağladı. Türk ekonomisinin ve inşaat sektörünün en zor zamanlarında gemilerine kaptanlık yapıp limana yanaştırmaya çalıştılar. Belki yoruldular, belki edindikleri birikim onları kendi gemilerinin sahibi olmaya teşvik etti, bilemeyiz. Ama kuşkusuz yeni CEO'larla birlikte inşaat sektörünün önemli oyuncularında önemli güzergah değişiklikleri de gündeme gelecektir... 


Emre Çamlıbel, Soyak Holding'ten ayrıldı!


Yeni Birlik/ Yıldıray Gökkaya



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Konut sektöründe geçtiğimiz günlerde yaşanan CEO istifaları oldukça dikkat çekti. Sektörün önemli firmalarında CEO görevlerini yapan Ozan Balaban, Emre Çamlıbel ve önder Halisdemir görevlerinden ayrıldılar. Konut sektöründe satışların durgun olduğu bir dönemde bu aynlıklann gündeme gelmesi ilginç oldu. Bu beklenmeyen ayrılıklar kafalarda soru işaretlerini de birlikte getirdi. 


Ozan Balaban/Emaar Türkiye 


Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban ı Kasım 2014 tarihi itibarı ile Emaar tarafından görev ve yetki alanını genişleterek Bölge CEO'su olarak görevlendirilmişti.  İzmir  Saint Joseph Lisesi'nde eğitimini tamamlayan Ozan Balaban İsviçre College Du Leman'da ve sonrasında Floransa Devlet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğrenimine devam etti. Güney Caroline'daki Clemson Üniversitesi'nde hastane mimarisi ve inşaat işletme mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. Balaban, Armani'nin İtalya'daki otelinin inşaatım yönetti. 


Emre Çamlıbel/ Soyak 



1998'den beri Soyak grubunda çeşitli görevlerde bulunan ve 2009 yılından beri Soyak Holding CEO'luk görevini başanyla yürüten Emre Çamlıbel 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Soyak grubundaki tüm görevlerinden ayrıldı. Soyak Holding CEO'luk görevine vekaleten Holding'in Stratejik Planlama ve İş Geliştirme direktörü Mete Güvendi I atandı. Yüksek öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yapan Çamlıbel ABD Boston'daki Massachusetts Institute of Technology'de (MİT) inşaat mühendisliği yüksek lisansım tamamladı. 


Önder Halisdemir/Ağaoglu 


Ağaoğlu Grubu İcra Kurulu Başkanı önder Halisdemir, Ağaoğlu ile yollan ayırdı. Büyük umutlarla finans sektöründen transfer edilerek İcra Kurulu Başkanlığı'na getirilen CEO önder Halisdemir ve ekibinin şirketle ilişkisi birri. 


Halisdemir'den sonra göreve getirilen ve icra kurulu üyesi olarak görev yapan Murat Uluğ aynı zamanda grubun mali işler başkanı, Mehmet Burak Kutluğ ise iş geliştirme başkanı olarak başlamıştı. Marmara Üniversitesi, New York Üniversitesi (NYU) ve Pennsylvania Üniversitesi'nde akademik çalışmalarda bulunan Halisdemir, çeşitli bankalarda Teftiş Kurulu ve bölümlerinde görev yaptı. 





Taraf


Geri Dön