23 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörünün uzun vadeli güven ortamına ihtiyacı var!

Gayrimenkul sektörünün uzun vadeli güven ortamına ihtiyacı var!

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık gayrimenkul sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. Akbalık sektörün uzun vadeli güven ortamına gereksinim duyduğunun altını çizdi.



Hem gayrimenkul satın alıcıları tarafından, hem de geliştiricileri tarafından daha öngörülebilir bir döneme girdik. Bu da sektörün büyümesine pozitif katkı verecek" şeklinde konuştu. İktisadi hikayeye ihtiyaç var Türkiye'nin yeni bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu ve ilk adımın atıldığını söyleyen Akbalık, "Ancak diğer adımların atılması gerekiyor. Ak Parti'nin 2002- 2003'te yaptığı gibi yeni bir iktisadi hikâyeye ihtiyaç var" dedi. Akbalık, şöyle devam etti: "Şu an gayrimenkul sektörünün istikrar ve uzun vadeli güven ortamına ihtiyacı var. Ayrıca mütekabiliyet yasasıyla beraber yabancıların burada gayrimenkul edinmesiyle ilgili sağlanan kolaylıkların hayat bulabilmesi açısından yurtdışında bir takım medya kuruluşlarının Türkiye aleyhine yaptığı propagandaların önüne geçebilmek için bir iletişim kampanyasına acilen ihtiyaç bulunuyor. Sonraki adım bu olmalı." Her sektörde büyüyecek Akbalık, bu yıl Malatya'da kurdukları yeni fabrikayla beraber tekstilde istikrarlı büyümemizi sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi. Gayrimenkulde ise Beşiktaş, Göktürk ve Antalya'daki projelerimizi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Akbalık, "Turizmde de mevcut portföyümüzdeki Didim ve Demre ile ilgili çalışmalarımız sürecek" şeklinde konuştu. Akbalık, Konut sektörünün yaklaşık 170 sektörü beslediğini söyleyen Akbalık, "Bu sektörlerin büyümesi gelişmesi, Ar-Ge'lerinin ve rekabetçi konumlarının gelişmesi açısından çok büyük bir ivme kazandı. Bu Ar-Ge ve know how birikimini bundan sonraki süreçte, gelişmekte olan ülkelere taşıyarak, oralarda sürdürebileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı


Sabah gazetesi ile akranız

Ahmet Akbalık, "Özal Global Holding de bu yıl 32. yaşını kutluyor. Sabah gazetesi ile akran olmak, iki kurumun birlikte büyüdüğünü görmek beni gururlandırıyor. Sabah Gazetesi ekonomide her zaman özel sektörün ve özel sektör yoluyla kalkınmanın yanında oldu. Yapmış olduğu güncel haberler ile de her zaman kamuoyunu aydınlatmıştır. Sabah gazetesine nice yıllar ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön