20 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırım fuarı açıldı!

Gayrimenkul yatırım fuarı açıldı!

Adana'da düzenlenen "1. Çukurova Gayrimenkul ve Proje Yatırım Fuarı" açıldı. Fuar 4-5-6 Aralık 2015 tarihleri arasında 11: 00 - 20: 00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.



Adana'da düzenlenen "1. Çukurova Gayrimenkul ve Proje Yatırım Fuarı" açıldı. Elka Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ve Home&Office Concept Dergisi işbirliği ile düzenlenen "Gayrımenkul Yatırım Fuarı, Tebriz Belediye Başkanı Sadegh Najafi, CHP  Adana  Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Sakar, Çukobirlik Yönetim Kurulu 2. Başkanı Muhammed Bulut, Çukobirlik Genel Müdürü Umut Toklucu, Çukobirlik Genel Müdür YardımcısıAhmet Çakıcı, Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı'nın da katılımıyla Adana Hiltonsa'da açıldı. Gayrimenkul Yatırım Fuarı, proje aşamasında ya da tamamlanmış her türlü mülkü edinmek isteyen ziyaretçiler ile, yurt içinde sektörün önde gelen inşaat ve müteahhitlik firmalarını, ortak bir platformda buluşarak fikir alışverişi yapabilecekleri bir ortam sunuyor. Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, "Gayrimenkul sektörünün bölgemizdeki ilk profesyonel buluşmasında, en prestijli gayrimenkul yatırımlarını ve yatırımcılarını bir araya getiriyoruz. Tam bir ihtisas fuarı olan Gayrimenkul Yatırım Fuarı'nda birçok ilke imza atıyoruz. VIP Servisler ile yatırım yapmak isteyen ziyaretçileri fuara getireceğiz, ziyaretçilerimiz isterlerse katılımcı firmalardan özel toplantı odalarında yüz yüze bilgi alma şansını yakalayacaklar" dedi. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Yamaç, "Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yüzlerce ziyaretçiyi buluşturan bu organizasyonumuz için, Adana ve ilçelerinde bulunan ihtiyaç sahibi 15 okula, fuarımıza gelen her bir ziyaretçi adına kitap bağışında bulunuyoruz" dedi. Fuar 4-5-6 Aralık 2015 tarihleri arasında 11: 00 - 20: 00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


Adana Haber 



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Adana'nın gözde fuar şirketi ELKA tarafından hazırlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle Adana'da ilk kez açılan Gayrimenkul Yatırım Fuarı'na ilgi büyük oldu

ELKA Fuarcılık, Anadolu'da ilk Gayrimenkul Yatırım Fuarı'nı Adana'da açtı. Hilton- SA Oteli'nde gerçekleşen fuara Adana, Gaziantep ve İstanbul'dan 30 inşaat firması katıldı. Türkiye'nin en büyük markalarının projelerini yakından inceleme fırsatı bulan yatırımcılar ve ziyaretçiler yine bu yıl ilki gerçekleştirilen ART01 Adana Çağdaş Sanat Buluşmaları kapsamında "Bereketli Topraklar Üzerinde" sergisini de gezdi. 


AÇILIŞI YAPTILAR 

Fuarın açılış kurdelesini Tebriz Belediye Başkanı Sadegh Najafi, Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ile ELKA Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Sakar Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı birlikte kesti. 


TAM BİR İHTİSAS FUARI 

Gayrimenkul Yatırım Fuarı'nın proje aşamasında ya da tamamlanmış her türlü mülkü edinmek isteyen ziyaretçiler ile yurt içinde sektörün önde gelen inşaat ve müteahhitlik firmalarını, ortak bir platformda buluşarak fikir alışverişi yapabilecekleri bir ortam sunduğunu belirten Bülent Yamaç, "Gayrimenkul sektörünün bölgemizdeki ilk profesyonel buluşmasında, en prestijli gayrimenkul yatırımlarını ve yatırımcılarını buluşturuyoruz. Tam bir ihtisas fuarı olan fuarda birçok ilke imza attık" dedi. 


HER ZİYARETÇİYE KİTAP 

Üç gün boyunca açık kalan ve Pazar günü (bugün) sona erecek olan fuarda Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde her ziyaretçi adına bir kitap imzalandı. ELKA Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, "Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yüzlerce ziyaretçiyi buluşturan bu organizasyonumuz için, Adana ve ilçelerinde bulunan ihtiyaç sahibi 15 okula, fuarımıza gelen her bir ziyaretçi adına kitap bağışında bulunuyoruz" dedi. 



Haber Adana Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


 Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç Adana'da bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Çukurova Gayrimenkul ve Proje Yatırım faurının, Anadolu'da ilk defa yapıldığını işaret etti. 


Yamaç “Ağırlıklı olarak İstanbul'da yapılan bir organizasyondu. Biz Adana'da farklı bir şeyler yapalım istedik ve bu iş gayrimenkulla ilgili devamlılık arz eden bir iş olacak. Çünkü yapı sektörü çok iş kolunu etkileyen bir sektör. Onu düşünerek biz mütahitlerimizin bitmiş projelerini, yeni başlayacak projelerinin tanıtımını yapmalarını, Adana'da ve Türkiye genelinde iş yapan mütahitlerimizin aynı çatı altında olmasını, projeleriyle ön plana çıkmalarını, bir birlerinden fikir alıp, paylaşım yapmalarını sağlamak için böyle bir Fuar gerçekleştirdik”diye konuştu.


22 FİRMA KATILDI


Adana'daki hedeflerinin 32 firmayla Fuarı açmak olduğunu dile getiren Yamaç 22 firmanın katıldığını ve iyi bir katılım olduğunu ifade etti. Yamaç “Ayrıca bu butik bir iş firmalarımız maketleriyle, buroşürleriyle kendilerini sergiliyorlar.Ve orta bir mekanda buluşmaları önem arz ediyor. Bunun devamı ticarete yansıyacaktır. Mütahitlerimizin kendi aralarında işbirliği artacak hem gelen ziyaretçilerimiz bütün projeleri tek çatı altında bulabilecek, hemde fiyatını, kat yüksekliğini, sosyal donatılarını hepsini bir arada kesesine uygun konut ve işyeri bulma şansına sahipler. Kaldıki Adana'daki bir vatandaşımızda İstanbul'daki bir projeye bulunduğu yerden ulaşabilecek. İstanbul'da proje yapan hem Adana'lı mütahitlerimiz var hemde İstanbul'dan firmalarımız var”açıklamasını yaptı.


ELKA FUARCILIKTAN ÖRNEK HİZMET


Elka Fuarcılık olarak firmalara anahtar teslim standlar verdiklerini belirten Yamaç “Fuara katılan firmalarmız stand dekarasyonundan görsellerine kadar herşeyi hazır buldular. Katılımcılar sadece broşürlerini ve kartvizitlerini alıp geldiler. Kimine görsel sunumu yapması için tv ünitesi oluşturuldu. Kiminin masası sandalyesi kiminin görseli,  Elka Fuarcılık tarafından düzenlendi. Ayrıca biz burada firmalar ikram konusunda istihdam yapmasınlar o işle uğraşmasınlar diye bulunduğumuz otelin tüm imkanlarını kullandık. Firmalarımız müşterileriyle  görüşürken bir yandan da çay kahve servisleri yapıldı”diye konuştu.


ÇUKUROVA EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ


Fuarda Adana'lı sanatçıların eserlerinin de sergilendiğine deyinen Yamaç “İstanbul'dan bir ekiple çalıştık. önümüzdeki yıllarda bunu devam ettirmeyi düşünüyoruz. Kısmet olursa önümüzdeki günlerde bunu Fuar haline çevirebiliriz. Adana'da artık bir sanat Fuarı yapılabilir. Çünkü Adana'nın bir Altın Kozası var neden sanatla ilgili Fuarımız olmasın. Önümüzdeki yıl bu Fuarı tekrar yapacağız.Tabi farklı projelerimiz olacak. Türkiye'de olmayan bir başka örneğide biz Çukobirlik'te gerçekleştirmiştik. Onun 2. sini Nisan ayında yapacağız. Bu Fuarın 2.sini Aralık ayında yapacağız. Yine önümüzdeki dönemde daha önce hiç yapılmamış projelerle, Çukurova ekonomisini katkıda bulunmaya devam edeceğiz”ifadelerine yer verdi.


FUARDAN ÖRNEK PROJE


Fuara sosyal sorumluluk katmak amacıyla, Adana'da 15 ilçenin okullarına kitap bağışlıyarak kütüphane kurduklarını dile getiren Yamaç, “Fuara katılan ziyaretçilerimiz kendi isimlerini imzalarını, atarak kitap bağışlamış oluyorlar. Büyük Sofulu Ortaokuluna biz 250,300 kitap bağışladık bir başkası da gelsin 100 tane bağışlasın. Buradaki amaç meslek örgütlerinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının üyelerininde bu işe katkı koymasını sağlamak. Ziyaretçilerimizin fuarla ilgisi olmayabilir, sergiyle ilgisi olmayabilir en azından gelsin, bir kişinin gelmesi bir kitap hediye etmemizi sağlayacak. Umarım buda bizden örnek bir proje olur ”şeklinde konuştu.  


Adana Ekspres


Geri Dön