25 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımcıları Malatya'da hangi bölgeleri tercih ediyor?

Gayrimenkul yatırımcıları Malatya'da hangi bölgeleri tercih ediyor?

Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, son yıllarda gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen vatandaşların gözde yerleri arasında Fahri Kayahan, Barguzu ve Yakınca olduğunu belirtti.



Sonsöz gazetesine konuşan Özgül, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların Fahri Kayhan, Barguzu ve Yakıncaya bölgelerine yöneldiğini açıkladı. Özgül, "Vatandaş artık ev alırken artık ferah yerleri arıyor. İnsanlar daha rahat yerleri arıyor. Ailesinin ve çocuklarının rahat etmesini istiyor. Bu bölgelerde yapılan İmar ve çevre düzenlemelerinin iyi olması bu bölgedeki yapıların depreme dayanıklı olması yatırımcıların öncelikleri arasındadır. Fuzuli de Emeksiz de her binanın bir atıl odası vardır. Yani güneş görmeyen kullanılmayan bir odası vardır mutlaka bulunuyor. Ama, Fahri Kayahan Barguzu ve Yakınca bölgelerinde ki yapılar daha ferahtır" dedi.


VATANDAŞ FERAH YER ARIYOR 

Sonsöz gazetesine konuşan Özgül, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların Fahri Kayhan, Barguzu ve Yakıncaya bölgelerine yöneldiğini açıkladı. Özgül, "Vatandaş artık ev alırken artık ferah yerleri arıyor. İnsanlar daha rahat yerleri arıyor. Ailesinin ve çocuklarının rahat etmesini istiyor. Bu bölgelerde yapılan İmar ve çevre düzenlemelerinin iyi olması bu bölgedeki yapıların depreme dayanıklı olması yatırımcıların öncelikleri arasındadır. Fuzuli de Emeksiz de her binanın bir atıl odası vardır. Yani güneş görmeyen kullanılmayan bir odası vardır mutlaka bulunuyor. Âmâ Fahri Kayahan Barguzu ve Yakınca bölgelerinde ki yapılar daha ferahtır" dedi. 


BİTMİŞ DAİREYİ ALSINLAR 

Vatandaş ev alırken inşaat halinde değil de bitmiş durumdaki evi alsınlar diyen Özgül, şunları kaydetti: "Vatandaşlar ev alırken mutlaka dairesinin bitmiş olması gerekiyor. Bugün bir firmanın durumu çok iyi olabilir ama yarın ne olacağını kimse bilemez. Vatandaş özellikle yatırımları konusunda dikkatli davransınlar üretici firmaları iyi araştırsınlar. Firmanın sigorta ve vergi dairesi ile olsun problemler bulunabiliyor. 


YATIRIM DEĞERİNİ KORUMALI 

Konutlar yaşamak için alınıyor olsa da herkes yatırımın değerini korumasını ister. İşçilik ve malzeme kalitesinden inşaat şirketinin iş ortaklarına kadar birçok farklı faktörün göz önünde bulundurulması gerekiyor. Evin bulunduğu bölgede, planlanan hayata geçirilmesi söz konusu olan yatırımlarının bulunup bulunmadığını araştırsınlar. Ayrıca kullanılan malzemenin kalitesini yatırımın değeri için büyük önem taşıyor." 


Malatya Sonsöz


Geri Dön