29 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırımcıları resmi emlakçılarla çalışmalı!

Gayrimenkul yatırımcıları resmi emlakçılarla çalışmalı!

Bir dönem yaşlı çiftlerden aldıkları vekaletlerle taşınmazlarına el koymayı yöntem olarak benimseyen emlak dolandırıcıları, son yıllarda, sahipsiz gibi gördükleri arsalara yöneldi..



Emlak dolandırıcılarının kıymetli arsaları sahte evrak düzenleyerek sattığı ortaya çıktı. Bir dönem yaşlı çiftlerden aldıkları vekaletlerle taşınmazlarına el koymayı yöntem olarak benimseyen emlak dolandırıcıları, son yıllarda, sahipsiz gibi gördükleri arsalara yöneldi. Kıymetli arsaları sahte evrakla değerinin altında fiyatlarla başkalarına satan dolandırıcılar, taşınmaz sahiplerinin korkulu rüyası haline geldi. Dolandırıcılık olaylarına karşı taşınmaz sahiplerini uyaran uzmanlar, alınacak basit önlemlerle vatandaşların arsalarını güvence altına alabilecekleri görüşünde. 


RESMİ EMLAKÇILARLA ÇALIŞIN 

Emlak sektörünün önde gelen kuruluşlarından Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Piyasanın diğer argümanlarındaki dalgalanmalar yatırımcıları güvenli liman olan gayrimenkule yönlendirdi. Gayrimenkul de bu güveni boşa çıkarmadı ve her geçen gün değerine değer kattı. Ancak, pek çok yatırımcı aldığı mülk değerlenene kadar adeta unutuyor. Bu durum da dolandırıcıların işini kolaylaştırıyor" dedi. Öngün "Bütün bu olumsuzlukların önlenmesi için, alıcıların ve satıcıların, emlak komisyonculuğunu hobi gibi görenlerle değil, resmi emlakçılarla muhatap olmalarını öneriyorum" görüşünü dile getirdi. 


Sabah


Geri Dön