25 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımcısının önceliği nitelikli konutlar!

Gayrimenkul yatırımcısının önceliği nitelikli konutlar!

Sürekli bir hareketliliğe sahip olan Başkent'te konut yatırımı yapmak isteyenler daha çok siteleri tercih ediyor. Sitelerin öne çıkmasının sebebi ise daha nitelikli olması.



Uzmanlar, Ankara'da konut piyasasının sürekli bir hareketliliğe sahip olduğunu belirtiyor. Peki konut almak isteyenler hangi kriterleri değerlendiriyor?


Uzmanlar konut almak isteyenlerin daha çok nitelikli siteleri tercih ettiğini söylüyor. Ankara'nın Çayyolu, Yaşamkent, İncek ve Temelli bölgesine doğru tek katlı villa yapılması var fakat buna rağmen konut alımları daha çok sitelerde gerçekleşiyor. Konut almak isteyenler sitelere rağbet gösteriyor. 


Konut alacakların dikkat ettiği kriterler arasında güvenlik, sosyal alanlar, spor alanları, havuz, yürüyüş alanları ve en önemlisi otopark bulunuyor. Eskiden villa tarzı daha fazla rağbet görürken şimdilerde siteler daha çok tercih ediliyor. 


Başkent'te dönüşüm iyi gidiyor

Uzmanlar ayrıca Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığını ve iyi gittiğini de söylüyor. Uzmanlar, Mamak, Kuzey  Ankara  Bölgesi ve Sincan'da kentsel dönüşümün çok başarılı olduğunu vurguluyor. 


Hürriyet Ankara 


Geri Dön