28 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul alım satımı bugün en çok kazandıran yatırım çeşitlerinden biri olarak görülüyor. Peki gayrimenkul yatırımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz?



Gayrimenkul alım satımı bugün en çok kazandıran yatırım çeşitlerinden biri olarak görülüyor. Ülkemizde emlak alanındaki canlanma da düşünüldüğünde, son derece mantıklı bir karar ile emlak yatırımı yapmak için harekete geçebilirsiniz. Bütçenizin küçük ya da büyüklüğünden ziyade, özenle hareket etmeniz gereken bir süreç olması büyük önem taşır. Yani bu süreçte bazı noktalara dikkat ettiğiniz takdirde, bütçenize göre son derece karlı yatırımlarda bulunabilirsiniz. Bir gayrimenkul yatırımı yapmadan önce, ilk yapmanı gereken, Belediye’ye giderek, söz konusu gayrimenkul ile ilgili olan kayıtları incelemektir. Anormal bir durum olup olmadığı, her hangi bir değişiklik ya da karar olup olmadığı dikkat etmeniz gereken noktalardır.


Herhangi bir Emlak yatırımı yapmadan önce yapmanız gerekenlerden biri de tapu kayıtları kontrolüdür. Kat mülkiyeti tapusu bulunmayan, iskânı olmayan ya da hisseli tapuları tercih etmemeniz önerilir. Çünkü ileride canınızı sıkacak durumlar ortaya çıkabilir. Şayet arsa yatırımı yapacaksanız, gelişme potansiyeline sahip ve de imar planı bulunan yerlere odaklanmalısınız. Aksi takdirde yatırımın getirisi konusunda da endişe söz konusu olur. Ulaşım ve yol kayıtları ise hemen hemen her gayrimenkul yatırımı için önem arz eden bir konudur. Yapılacak olan yeni yollar her zaman Emlak fiyatlarını artırıcı bir etkiye sahiptir. Diğer taraftan, gayrimenkul çevresinde bulunan sosyal donatılar, karlılığı ve de potansiyeli artırıcı bir etkiye sahiptir.


Herhangi bir Emlak yatırımı yapmaya karar verdiyseniz, bu süreçte size destek sağlayacak olan Emlak danışmanı çok önemli bir rol oynamaktadır. Satın alacağınız Emlak ile ilgili olarak, yapmanız gereken kontroller, dikkat etmeniz gereken tüm detaylar ve karlılık analizi, Startkey gibi başarılı bir isim altında hizmet veren Emlak danışmanları ile sorun olmaktan çıkar. Startkey, alanında önemli bir isim olarak, yatırımlarınızı daha doğru adımlar ile gerçekleştirmenizi sağlıyor. Ancak unutulmamalıdır ki Emlak yatırımı, kısa vadede kar getirecek bir yatırım çeşidi değildir. Uzun bir süreç içerisinde kara geçeceğinizi aklınızdan çıkarmamalısınız. Bu sebeple öngörüye sahip olan, işinde profesyonel danışmanlar, doğru hamleler yapmanızı sağlayabilir. Riski az bir yatırım için, siz de Startkey ’i tercih edebilirsiniz.


Geri Dön