18 / 04 / 2024

Gayrimenkulde 2015 yılı öngörüleri açıklandı!

Gayrimenkulde 2015 yılı öngörüleri açıklandı!

​“Gayrimenkul Pazarı Yeniden Şekilleniyor” başlıklı raporda perakende, ofis, lojistik ve otelcilik sektörlerindeki gayrimenkul piyasası trendleri ile 2015 yılı öngörüleri açıklandı.



Önümüzdeki dönemde 3. havalimanı, 3. köprü, İstanbul-İzmir Otoyolu, Organize Liman Bölgesi ve kruvaziyer limanları gibi projelerin, perakende, ofis, lojistik ve otel pazarlarında yeni geliştirme ve yatırım fırsatları doğuracağı öngörülüyor.


2015 yılında, perakende alanlarının alışveriş merkezleri dışında kalan, ofis, marina ve kruvazyer limanı gibi farklı gayrimenkul öğeleriyle entegre olması öngörülüyor. Birinci kuşak alışveriş merkezlerinin, alışveriş alanlarının açık alanlarla bütünleştiği üçüncü ve dördüncü kuşak alışveriş merkezlerine dönüşüm süreçleri olması bekleniyor.


Caddelerdeki dönüşüm sürecinin yeni yatırımları teşvik etmesi sonucunda pazarda nitelikli perakende arzının artması tahmin ediliyor.


Son yıllarda kurumsal firmaların bin metrekareden büyük kiralanabilir alana sahip ofis alanlarını tercih ettiği gözlemleniyor. Ayrıca gelişen verimlilik ve yüksek konfor standartlarına yönelik talebin, gerçekleşen ofis kiralama işlemlerini şekillendirdiği görülüyor. 


Nitelikli iş gücünü hedefleyen şirketler için ‘çalışacak en iyi yer’ kavramı ofis pazarında öne çıkıyor. Bu nedenle metro hattına yakınlık, akıllı lokasyon, verimli kat alanı gibi niteliklerin kullanıcı ve geliştiriciler açısından ofis piyasasında belirleyici faktörler olmaya artarak devam edeceği öngörülüyor. 


Bütün inşaat halindeki ve planlanan projeler tamamlandığında, toplam lojistik arzının önümüzdeki 5 sene içinde 11.1 milyon m2’ye ulaşması bekleniyor.


Gelişen medikal ve sağlık altyapısı ile üst düzey teknolojik yatırımlar sonucunda, İstanbul önemli bir sağlık turizmi destinasyonu haline geliyor.




Geri Dön