26 / 04 / 2024

Gayrimenkulde Ankara'nın yıldızı parlıyor!

Gayrimenkulde Ankara'nın yıldızı parlıyor!

Özellikle Ankara'nın gayrimenkulde yıldızının parladığını ifade eden Gayrimenkul Group Emlak Ofisi'nin sahibi Fatih Ayaz, başkentte en gözde ilçelerin gözden düşen ve yıldızı parlayan gayrimenkul bölgelerini anlattı.




Türkiye genelinde gayrimenkule yönelik büyük bir yatırım iştahı var. Özellikle Ankara'nın gayrimenkulde yıldızının parladığını ifade eden Gayrimenkul Group Emlak Ofisi'nin sahibi Fatih Ayaz, başkentte en gözde ilçelerin gözden düşen ve yıldızı parlayan gayrimenkul bölgelerini anlattı. 


Birçok şehirde olduğu gibi Ankara'nın da cazibe merkezleri artık değişti. Bir zamanlar Ankara'nın en gözde yeri olan Gaziosmanpaşa, Çankaya idi. Şimdilerde ise Eskişehir Yolu, en çok tercih edilen bölge. Gayrimenkul Group Emlak Ofisi'nin sahibi Fatih Ayaz, Ankara'da konut fiyatlarının geçen yıl ortalama yüzde 45 ila 80 arasında değişen oranlarda artış gösterdiğine işaret etti. 


Ayaz, son 10 yılda Eskişehir Yolu, Çukurambar, Bilkent, Ümitköy ve Çayyolu'na doğru gelişen Ankara'daki fiyat artışının, diğer bölgelere nazaran daha fazla olduğunu ifade ediyor.

Bilkent, Ümitköy, Çayyolu, Beysukent, Yaşamkent'in dışında Ankara'nın batı aksında kalan Eryaman, Sincan-Yenikent, Susuz ve Etimesgut gibi yerlerin de oldukça değer kazandığını söyleyen Ayaz, "Ankara'nın son birkaç yıldır gayrimenkul açısından yerinde sayan semtlerinin başında ise Ayrancı, Büyükesat, Küçükesat ve Yenimahalle geliyor. Ulus, Kurtuluş, Cebeci ve Kolej gibi semtler ise gayrimenkul fiyatları açısından cazibesini yitiren ve düşüşte olan semtler oldu" dedi. 


ÇIKIŞTAKİ BÖLGELER 

Çayyolu bölgesinin devamı niteliğinde olan Yaşamkent'in çıkıştaki bölgeler arasında olduğunu ifade eden Fatih Ayaz, "Lüks konutlardan oluşan siteleri, imarlı villa arsaları ile son yıllarda artan bir taleple karşılaşıyoruz. Burası, yeni başlayan ve inşası süren lüks projeleri ile son bir yıldır çıkışını yavaşlatmış olsa bile önümüzdeki dönemin en popüler bölgesi olmaya aday diye konuştu. 



HaberTürk Ankara




Geri Dön