20 / 04 / 2024

Gayrimenkulde evlilikler olabilir

Gayrimenkulde evlilikler olabilir

GYODER Başkanı Cumurcu, gayrimenkulde daralmanın devam edeceğini belirterek, "Birleşme ve satın almalar olabilir" dedi



Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Cumurcu, sektörde bazı şirketlerin taahhütlerini yerine getiremeyebileceğini, birleşmelerin ve satın almaların olabileceğini, önemli projelerin el değiştirebileceğini söyledi. Global gayrimenkul piyasalarıyla ilgili beklentilerin aşağı yönlü olduğunu, projelerde ve yatırımlarda yavaşlama yaşandığını belirten Cumurcu, talep ve finansman tarafında da yavaşlama ve daralma bulunduğunu kaydetti.
ÇIKIŞ YOLU DIŞARIDA DEĞİL

Global daralmadan Türk gayrimenkul piyasalarının da aşağı yönlü etkileneceğini dile getiren Cumurcu, "Gayrimenkul yatırımlarının getirileri 2002-2007 döneminin altında oluşacak. Yaşanan kriz, daha önceki yıllarda yaşananlardan farklı. Artık çıkış yolu dışarıda aranamaz. Sadece seyirci olmamalı, önlem almalıyız. Piyasalara dokunmamız gerekiyor. Piyasalara bütün dünya müdahale ediyor. Türkiye'nin de müdahale etmesi kaçınılmaz. Tüketicinin talep yönünde teşvik edilmesi gerekiyor. Yüzde 1 ile başlayan kademeli KDV uygulamasına geçilmeli. Konut kredisi faizlerinin gelir vergisi matrahından düşmesine imkan verilmeli. Dar gelirlilerin konut kredisi faizlerine sübvansiyon uygulanması gerekiyor" dedi.
Kontrat yaparken dikkat!

Emlak Müşaviri Salim Taşçı, kirada oturan kişilerin kontrat yaparken mutlaka avukata danışması gerektiğini belirterek, "3 aylık depozito isteniyor. Dar gelirli bunu karşılamakta güçlük çekecektir. Kontrata kiracı "her tür apartman giderinden sorumludur' ibaresi yazılmışsa, imzalamaması lazımdır. Aksi halde sorumlulukların tamamını yüklenmiş olur" dedi.
Yenişafak

Geri Dön