10 / 05 / 2024

Gayrimenkulde fiyatlar artar mı?

Gayrimenkulde fiyatlar artar mı?

Show Realty Türkiye CEO'su Kazım Algın, dövizdeki yükselişin inşaat maliyetlerine henüz yansımadığını, birçok gayrimenkul projesinde önümüzdeki dönemde fiyat artışı beklendiğini, bu nedenle emlak almanın tam zamanı olduğunu söylüyor.



İnşaat maliyetlerindeki artışın gayrimenkul fiyatlarına yansıtılması, sektörde bir süredir konuşulan bir konu. Piyasanın durgun olduğu bir dönemde kimse fiyat artışı yapmaya cesaret edemedi. Ancak genel beklenti fiyatların artacağı yönünde. 


Show Realty Türkiye CEO'su Kazım Algın, dövizdeki yükselişin inşaat maliyetlerine henüz yansımadığını, birçok gayrimenkul projesinde önümüzdeki dönemde fiyat artışı beklendiğini, bu nedenle fiyatların artmadığı şu dönemin emlak almanın tam zamanı olduğunu söylüyor. Eylül ayı itibariyle ikinci el konutlardaki amortisman süreleri (geri dönüş süresi) incelendiğinde, Türkiye genelinde bir apartman dairesinin fiyatının 17,6 yıllık (211 ay) kiraya eşit olduğu görülüyor. Kazım Algın, bu sürenin İstanbul'da 17.6 yıl (211 ay), İzmir'de 18,3 yıl (220 ay). Ankara'da ise 17,7 yıl (213 ay) olarak ölçüldüğünü belirtiyor. Kazım Algın, yabancıya satış konusunda da en çok Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Rusya ve İngiltere vatandaşlarına satış yapıldığını söylüyor. 


Ekonomist


Geri Dön