18 / 04 / 2024

Gayrimenkulde satışlar da fiyatlar da artacak!

Gayrimenkulde satışlar da fiyatlar da artacak!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, emlak sektörünün 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan referandumu beklediğini belirtti. Karataş, yatırımcının risk almak İstemediğini söyledi.



Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, emlak sektörünün 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan referanduma kilitlendiğini söyledi.


'RAHATLAMA SAĞLANACAK' 

Seçim tedirginliği nedeniyle emlak piyasasının durgunluk içinde olduğunu kaydeden Karataş,"Referandum sonrası beliren tablo sayesinde alıcılar da psikolojik rahatlama hissedecek ve şu an için erteledikleri alınılan gerçekleştirecektir" diye konuştu. 


EN GÜVENLİ YATIRIM 

Yatırmanın risk almak istemediğini belirten Karataş, şöyle dedi: "Sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun yatırımcı onunu net görecek ve daha rahat hareket edecek. Gayrimenkul ülkemizde ha len en güvenli yatırım arsa. Koşullar, olaylar ne olursa olsun Türk halkı gayrimenkule yatırım yapmaya devam ediyor." 


FİYATLAR ARTACAK 

"Parası olup dövizde altında tutanlar: gayrimenkul ve konut almanın bundan daha iyi bir zamanı olamaz. Referandumdan sonra gayrimenkulde satışlar da fiyatlar da artacak. Bu fırsat bir daha ele geçmez. Çünkü Türkiye, gayrimenkul alanında alıcı lehine hayatımda gördüğüm en iyi dönemi yaşıyor." 


DÜŞÜŞ VAR 

Seçim belirsizliğinin konut satışlarına etkisi olduğunu vurgulayan Karataş, şöyle devanı etti: "Konut satışlarındaki daralmayı konut kredisi bakiyelerinden de anlayabiliriz. Yılın ilk üç ayında yapılan indirimlere rağmen ilk üç ay içinde kullanılan konut kredisi miktarının geçen seneki 3,6 milyar TL'den, 332 milyon TL'ye düştü. Bu ciddi bir kayıp."



Hürriyet Akdeniz


Geri Dön