26 / 04 / 2024

Gayrimenkulde yeni iş fırsatı

Gayrimenkulde yeni iş fırsatı

Barnas Gayrimenkul, ortak alan kullanımı ve yüzde 100 kazanca dayanan sistemi ile farklı bir girişimcilik modeli sunuyor.



Barnas, kurumsal çalışmak isteyen, ancak ofis kiraları ve personel masraflarından çekinen girişimcilere, metrekare bazında sabit fiyatlı ofis alanları kiralıyor. Bu modele göre, 700 YTL aylık sabit kira bedelini ödeyen girişimci, ofis altyapısı, ortak alan kullanımı, gayrimenkul sektörüne ait eğitim ve danışmanlık hizmetlerini bir paket olarak alıyor. Girişimci gayrimenkul kiralama ve satış işlemlerinden her ne kazanırsa kazancı tamamen kendisine ait oluyor.

Yüzde 100 sistemi adı verilen ve yıllardır Amerika'da uygulanan sistem, Türkiye'de ilk olarak 2006 senesinde BARNAS Gayrimenkul tarafından uygulandı. Yaklaşık üç yıldır BARNAS Ataşehir ofisinde uygulanan sistem bu kriz ortamında girişimcilerin dikkatini daha çok çekmeye başladı.

BARNAS Gayrimenkul Kurucu ortağı Mimar Barbaros Nasün, kriz ortamlarını da öngörerek getirdikleri bu açılımın özellikle girişimci ruha sahip, yeni bir iş kurmak için büyük yatırım riskine girmek istemeyen bankacı, sigortacı gibi beyaz yakalılar ile gayrimenkul pazarlamasından iyi kazançlar elde eden, ancak işletmesinin sıkıntıları ile uğraşmak istemeyen gayrimenkul profesyonellerince tercih edildiğini belirtti.

Hürriyet

Geri Dön