19 / 04 / 2024

Gayrimenkulde yeni trend çatısında havuzu olan projeler!

Gayrimenkulde yeni trend çatısında havuzu olan projeler!

Yeni projelerde çatıda havuz uygulaması dikkat çekiyor. Son olarak Era, Göktürk'te havuzu çatıya koyarak metrekare fiyatlarını yüzde 30 artırdı. MNG'nin Erzurum'da başlattığı yeni projede de çatıda 4 havuz var.



 Gayrimenkul projeleri rakiplerinden ayrışmak için farklı yollar denerken son trend çatıda havuz uygulaması oldu... Son olarak Era Gayrimenkul, Göktürk'te havuzu çatıya koyarak metrekare fiyatlarını yüzde 30 artırdığını açıkladı. MNG'nin Erzurum'da başlattığı yeni projede de kadınlar için çatıda 4 havuz yapılacak. Marmara Mühendislik İnşaat tarafından Beylikdüzü'nde inşa edilen Marmara Concept projesi de çatıda havuz keyfi sunacak.
ENA Gayrimenkul tarafından Kemerburgaz Göktürk beldesinde hayata geçirilen Doğa Teras Evleri'nin tüm ortak alanları güneş enerjisiyle aydınlatılıyor. Proje, B Blok çatısında yer alan ‘infinity' açık havuz ile benzerlerinden ayrılıyor. Doğa Teras Evleri'ni yaşanabilir bir çevrede modern tekniklerle ve kaliteden ödün vermeden inşa ettiklerini kaydeden ENA Gayrimenkul Kurucu Ortağı Edi Edgar Duek, "Özellikle çatı bölümüne konumlandırdığımız havuzun projedeki dairelerin değerlerini önemli oranda artırdığını söyleyebiliriz" dedi. Edi Edgar Duek çatıda konumlandırılan havuzun projenin değerini emsallerine göre yüzde 30 seviyesinde artırdığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bölgede benzer özelliklere sahip dairelerin ortalama metrekare fiyatları 3 bin TL'den başlarken, sonsuzluk hissi ile doğa manzarasına karşı yüzerek sakinlerin kendilerini ferah ve özgür bir ortamda yaşadıklarını hissetmelerini sağlayan farklı havuz konseptinin de etkisi ile Doğa Teras Evleri'nde metrekare fiyatları 4 bin TL'nin üzerine çıkıyor."
 
Çatıda havuz konsepti ile dikkat çeken bir diğer proje olan Marmara Mühendislik İnşaat tarafından Beylikdüzü'nde inşa edilen Marmara Concept projesi 10 bin metrekare arsa üstünde yükseliyor. Farklı ödeme planı 15 katlı tek blok halinde yükselen Marmara Consept ise 216 residence daire ve 40 home ofisten oluşuyor. Projenin çatı katında açık yüzme havuzu ve güneşlenme alanları bulunuyor.
 
Çatıya 4 havuz koyacak
 
Lojistik alanındaki faaliyetleri ile tanınan MNG Holding'in Erzurum'da inşa edeceği residans da çatıda konumlandırılmış havuzları ile dikkat çekiyor. Erzurumluları rezidansla tanıştıracak olan proje 22 ve 18 katlı rezidans kuleleri ile 66 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir AVM' den oluşuyor. 340 milyon TL' lik yatırım değeri taşıyan projede hafriyat çalışmaları başlamış durumda. Projenin satışa çıkışı ise mayıs ayı sonunda yapılacak.
 
Projeyle ilgili bilgi veren MNG Blue Boutique Satış ve Pazarlama Koordinatörü Merih Deligöz, İstanbul'da artan arsa fiyatlarının Anadolu illerini cazip hale getirdiğini belirterek, firma olarak kendilerinin ise Erzurum'dan Anadolu'ya giriş yaptıklarını söyledi. Projedeki AVM bittiğinde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Deligöz, "Sauna, buhar odaları,
spor alanları olan projede kadınlar için çatıda 4 tane havuz yapıldı. Erkekler içinse zemine havuz yaptık" diye konuştu.
 
İstanbul Atakent'te hayata geçirdikleri 20 katlı Blue Boutique projesinin inşaatında 11' inci kata çıktıklarını söyleyen Deligöz,  projede satışların başladığını kaydetti. Atakent'in merkezindeki son parsellerden birinde yapılan 276 daireli Blue Boutique'e yoğun ilgi olduğunu anlatan Deligöz, "Bir hafta önce hiç tanıtım yapmadan 96 daireyi satışa çıkardık. Haftada 350 kişi satış ofisimizi ziyaret etti. Dairelerin yarısını sattık" diye konuştu. Projede metrekare fiyatları 2 bin 500 ile 3 bin 190 TL arasında.

DÜNYA

Geri Dön