26 / 04 / 2024

Gayrimenkulde yeni ve dönem ve değerleme yöntemleri!

Gayrimenkulde yeni ve dönem ve değerleme yöntemleri!

Bizz Gayrimenkul'den Ersel Demir, yeni dönemde gayrimenkul değerleme sistemlerinin değiştiğini belirterek ana arterlerdeki mülklere alıcı ve kiralayıcı bulmak gelişen bölgelere kıyasla hem daha kazançlı hemde daha az risklidir dedi



Ana arterlerde mülklere alıcı ve kiralayıcı bulmak gelişen bölgelere kıyasla hem daha kazançlı hemde daha az risklidir.Ana arterlerde mülk fiyatlandırmada veya değerlendirme de gelir kapitalizasyonu2011 yıllarında İstanbul gayrimenkul piyasasının satın alma kriter lerinin temelini oluşturmaya başladı. Gelir kapitilazyonun mülk değerlendirme piyasasında uygulanması ile önümüzdeki yılarda finansal araçlarının önemli bir türevi olarak yer alacaktır.

Mülk satış fiyatlandırması, gelir kapitilazyonu ile ilişkilendirildiğinde maliyet oluşturma yöntemi üzerine hesap yapan inşaat firmları ve gayrimenkul geliştiricileri daha hızlı satılan mülkler inşa edeceklerdir ve mülkün metrekare satış fiyatını daha gerçekçi belirlenecektir.
İstanbul gayrimenkul piyası mülk maliyet hesabına göre ilişkilendirildiğinde veya metrekare fiyatına göre değerlendirildiğinde alınan mülk lerin yatırım değerinin zayıf olduğu görülebilir yıllık kira gelir hesabı kontrolü ile.

Gelir kapitilazyonu ile mülk değerlendirmesi filitrelenmiş alımların ve satışların gerçek piyasa şartlarında gelişmesini sağlayacaktır. Gelir kapitilazyonun en basit hesaplama yöntemi yıllık kira geliriniz / mülk satış değeri nize oranı ile hesaplanır. Özetle 1 milyon dolar satış tutarlı bir mülkten alınan yıllık kira geliri 24 bin dolar, gelir kapitilazyon oranı % 2,4 veya bu mülk 41 yılda kendini amorti ederse bu mülk gayrimenkul yatırım kriterlerinin uzağındadır.

Ersel Aldemir

Bizz Gayrimenkul


Geri Dön