28 / 03 / 2024

Gayrimenkulde yıllık getiri yüzde 17 oldu!

Gayrimenkulde yıllık getiri yüzde 17 oldu!

Konut satışlarındaki yedi aylık gerilemeye rağmen, gelişmekte olan ülkeler gayrimenkul bilgi sistemi Reidin verilerine göre, fiyatlar Ağustos sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 16.76 yükseldi...



Konut fiyatları ağustos sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 16.76 oranında yükseldi. Gayrimenkuldeki fiyat gelişmelerini değerlendiren uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA'nın Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, "Gayrimenkul sektörünün, diğer yatırım araçlarına oranla daha fazla kazandırdığını görüyoruz" dedi. Baygan, şunları söyledi: "Son 1 yılda yatırımcısına en lazla getiriyi sağlayan sektörün gayrimenkul sektörü olduğunu görüyoruz. Reidin'in verilerine göre konut satış fiyatları endeksi son 1 yılda yüzde 17 artış gösterdi. Dolar ve euro'nun getirişi son 1 yılda yüzde 10 oldu. Altın ise yatırımcısına yine son 1 yıl içinde yüzde 5 kazandırdı. Bu da, gayrimenkule yatırım yapan bir kişinin, son 1 yılda, diğer yatırım araçlarına göre daha fazla kazandığını gösteriyor." Toplam istihdamda hizmet sektörü yüzde 50'lik payını korurken bunu yüzde 24 ile tarım, yüzde 19 ile sanayi ve yüzde 7 ile inşaat sektörünün izlediğine işaret eden Baygan, "Türkiye'nin toplam büyüme rakamlarına bakıldığında sektörün ülkemiz için en önemli ekonomik dinamiklerden birtanesi haline gelmesi, ülkemizin büyümesine de doğrudan katkılar sağlıyor" diye ekledi. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, konut satışları ağustos ayında artmaya başladı. Türkiye genelinde konut satışları ağustos ayında geçen yılın aynı ayma göre yüzde 25 artarak 105 bin 624'e çıktı. 

Ağustostaki artışa karşın, yılın ilk sekiz aylık dönemindeki toplam satışlar, geçen yılın aynı döneminin gerisinde kaldı. Geçen yılın ilk sekiz ayında toplam 760 bin 101 konut satılırken, bu yılın aynı dönemindeki satışlar 715 bin 501 düzeyinde kaldı. 


Milliyet İnşaat 


Geri Dön