26 / 04 / 2024

Gayrimenkule teşvik yolda!

Gayrimenkule teşvik yolda!

Gayrimenkule teşvik yolda. Ali Babacan’ın başlattığı, inşaat - sanayi tartışması devam ederken AKP Bitlis Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Temizöz inşaata teşvik verileceğini söyledi.



Gayrimenkulde satışları artırmak için harçlar ve KDV’nin düşürülmesi gerektiğine yönelik söylemler meyvelerini vermeye başlıyor. Sektöre kulak veren yetkililer konuyu masaya yatırmak için kolları sıvadı. Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü AKP Bitlis Milletvekili Vedat Temizöz, inşaat sektöründe oluşan konut stoğunu eritmek için KDV, vergi ve harçlarda indirim yapılması gerektiğini belirterek, 15 Ekim'de Plan Bütçe Alt Komisyonu’nda yeni gelir tasarısının görüşüleceğini orada bu indirimleri gündeme getireceğini söyledi.


Sektör haberle umutlandı


21 Eylül'de kapılarını açan Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape Global'e bu yıl 32'si Türk olmak üzere dünyadan 200'ün üzerinde firma katıldı. Cityscape Global 2014 Fuarı’na DAP Yapı'nın davetlisi olarak katılan Temizöz, inşatta bir duraklamanın sözkonusu olduğunu bunun büyüme rakamlarına yansıdığını buna engel olunması gerektiğine işaret etti. Önümüzdeki dönemlerde konuttaki vergi ve harçların indirilmesinin kendileri için farz olduğunu anlatan Temizöz, “Türkiye inşaat sektörünün yanında olmalı” dedi. Temizöz’ün bu açıklaması projelerini görücüye çıkaran inşaat firması patronlarına da umut oldu.  


Otel konseptiyle yükselecek


Fuarda tanıtımı yapılan bir diğer proje Dumankaya İnşaat imzası taşıyor. Hi-Fit arazisi içinde konumlanan proje tek blok olarak yükselecek. Dayalı döşeli olarak teslim edilecek ve otelcilik hizmetleri verilecek toplam 390 konutun yer aldığı kule, şirket bünyesinde kurulan Gayrimenkul Yönetim Şirketi tarafından işletilecek. Başkan Vekili Barış Dumankaya, konut alıcısının parasını 14 yılda geri alacağını söyledi. Konutun değer artışının ise alıcıya bonus olacağını aktaran Dumankaya,  metrekaresine göre 700-2 bin lira arasında 1 yıl boyunca kira garantisi verdiklerini de vurguladı.


Emlak Günleri ile tanıtım


Türk pro­je­le­ri­nin ta­nı­tı­mı için fu­ar kap­sa­mın­da 2 gün sü­re­cek 'Em­lak Days' is­miy­le et­kin­lik­ler de dü­zen­len­di. Bu­nun için 100’e ya­kın fon tem­sil­ci­le­ri Tür­ki­ye­’nin da­vet­li­si ola­rak Du­ba­i’­ye gel­di.


Bugün


Geri Dön