20 / 04 / 2024

Gayrimenkulün sicili bir tıkla sorgulanabiliyor!

Gayrimenkulün sicili bir tıkla sorgulanabiliyor!

İmpo İmar ekibi tarafından geliştirilen ve şubat ayında hizmete giren www.imardurumu.com, gayrimenkul yatırımcısının imar durumunu kısa sürede sorgulayarak güvenli yatırım yapmasının yolunu açtı.



Gayrimenkul yatırımcısı yatırımda güvenli adım atmasını sağlayacak yeni bir rehbere kavuştu. Yatırımcının mülkün imar durumunu sorgulayabileceği, prim potansiyelini ölçebileceği ve mülk üzerindeki kısıtlamalardan haberdar olabileceği yeni rehberi www.imardurumu.com şubat ayında faaliyete geçti.

Test Döneminde Kullanıcılarından Tam Not Aldı

İmpo İmar ekibi tarafından geliştirilen yeni ürün, faaliyete geçmesiyle birlikte yoğun bir ilgiyle karşılandı. Genel kullanıma açılmadan önce uzun bir test dönemi geçiren yeni ürün, İmpo İmar’ın mevcut müşterilerinden tam not aldı. İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, imar durumunun bir mülkün sicili anlamına gelebileceğini belirterek, “Yeni ürünümüz sayesinde gayrimenkul yatırımının sicili artık tek bir tuşla sorgulanabiliyor. Bu durum sorgulama yaparken geniş bir veri tabanından yararlanmanın yanında işlemin kısa sürede sonuçlanmasından dolayı zaman kazandırmak gibi avantajlar getiriyor” dedi.


Güçlü bir veri tabanı ile tecrübeli ve profesyonel kadroya sahip olan imardurumu.com’da mülkün plan bilgileri, yapılaşma koşulları sorgulanabiliyor. Aynı zamanda mülke dair inşaat alan hesapları, yakın çevre analizleri yapılıyor ve mülkün hangi alanına, ne kadar inşaat yapabileceği gibi sorularını aydınlatacak veriler de yatırımcının bilgisine sunuluyor. 


Türkiye’de gayrimenkul haklarının en büyük güvencesinin tapu olduğunu hatırlatan Hüseyin Oflaz, ancak tapunun da tek başına hak kaybını önleyemeyeceğini anlattı. Hüseyin Oflaz, gayrimenkul üzerindeki belediyelerin kamulaştırma işlemleri, takdirleri gibi bazı sınırlamaların bazen tapuya kaydettirilmediğini belirterek “Bunu öğrenmenin yolun mülkün imar durumunun sorgulanmasından geçer. Yasal olarak, hiç kimsenin taşınmazı satın aldıktan sonra ‘ben bu kısıtlamaları bilmiyordum’ deme hakkı yoktur, tapu sahibinin bilmesi gereklidir. Ayrıca o mülkün üzerine ne tür bir inşaat yapılabileceği, inşaatın yoğunluğu vs gibi hesaplamalar da yine imar durumu sorgulamasıyla öğrenilebilir ki işte bunlar bir mülkün gelecekteki primini hesaplamakta işe yarayan bilgilerdir” diye konuştu.

“Günümüz Dünyasında Bilgi Güç ve Servettir”

İçerdiği hizmet çeşitliliği, hızı ve kalitesiyle Türkiye’de bir ilki oluşturan imardurumu.com’a gelen yorumların kendilerini teşvik ettiğini anlatan Hüseyin Oflaz “Proje geliştirenlerden konut satış uzmanlarına, arsa yatırımcılarından akademisyenlere, gayrimenkul yatırım ortaklığı yöneticilerinden gayrimenkul değerlemecilerine kadar geniş bir yelpazeye hitap eden www.imardurumu.com, bilginin güç ve servet olduğu bir dünyada kullanıcılarına güvenlik ve gücün anahtarını sunuyor” yorumunu yaptı.

Günümüzde doğru ve yerinde bilgiye sahip olanların emeğini ve tasarruflarını doğru değerlendirerek kazançlı çıktığını anlatan Hüseyin Oflaz konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

Yatırımcının Rehber Arayışı imardurumu.com Fikrini Canlandırdı

“Türkiye’de gayrimenkul elbette ki her dönemde kazandırır. Ama bazı yatırımlar daha fazla kazandırır. Bazı yatırımlar sonradan üzebilir. Gayrimenkule ne zaman, hangi bölgede, ne şartlarda yatırım yapılabileceği  sorularının cevabına doğru ulaşabilmek, doğru yatırımın kapısını açar. Biz gayrimenkul mülk takip sistemi İmpomes’i kurarak yıllardır mülk sahiplerine dedektif edasıyla takip hizmeti sunduk. Ama gördük ki bir bu kadar gerekli bir hizmet daha var. O da yatırım kararını vermeden önce edinilmesi gereken bilgilerin sunularak , yatırımcıya rehberlik edilmesiydi. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak www.imardurumu.com’u hayata geçirdik…”



Geri Dön