20 / 04 / 2024

Gazanfer Bilge Bulvarı 'na seyir terası inşa ediliyor!

Gazanfer Bilge Bulvarı 'na seyir terası inşa ediliyor!

Santral yokuşu olarak bilinen Gazanfer Bilge Bulvarı’nın yüzüncü metresindeki kayalık alana şelale ve seyir tepesi yapılıyor. Gün yüzüne çıkmaya başlayan şelale şimdiden Körfez manzarasıyla büyülüyor.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit’in batı ucunda olduğu gibi doğu ucunu da şelaleyle süslüyor. Santral yokuşu olarak bilinen Gazanfer Bilge Bulvarı’nın yüzüncü metresindeki kayalık alana şelale ve seyir tepesi yapılıyor. Gün yüzüne çıkmaya başlayan şelale şimdiden Körfez manzarasıyla büyülüyor.




İKİ ŞELALE YAPILIYOR


Çalışma kapsamında bulvara 18 metre yüksekliğinde iki adet şelale yapılıyor.


Şelalenin üst kısmına bir de kent manzarasının seyredilebileceği seyir terası inşa ediliyor. Yokuşu yürüyerek çıkan vatandaşlar burada dinlenme imkanı bulacak. Şelalenin yapılacağı alanın üst kısmı da dekoratif taş duvarla örülüyor. Duvarın içine taş binayı andıran pencereler yerleştirildi. Şelale suyunu toplayacak betonarme havuz tamamlandı.




SOSYAL DONATILAR


Şelale çevresinde kamelyalar, gölgelikler, seyir terası ve oturma alanları ile 250 metrekarelik bir de kafeterya bulunacak. Çalışmayla oluşturulacak meydanda ressam Osman Hamdi Bey’in kaplumbağa terbiyecisi rölyefi yer alacak. Yeşil alanların da oluşturulacağı projede otopark da yapılacak.Vatandaşlar bir yandan şelalenin sesiyle dinlenirken diğer yandan da şehrin manzarasını izleme keyfi yaşayacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön