02 / 05 / 2024

Gazbeton Lentolar ile inşaatlar daha yalıtımlı!

Gazbeton Lentolar ile inşaatlar daha yalıtımlı!

TGÜB Başkanı Levent Akgerman, inşaat ustalarını ve sektör profesyonellerini yapılarda lento kullanmaya davet ediyor...



Gazbeton ürünleri inşa aşamasında olduğu kadar, yapı tamamlandıktan sonra da sağladığı yalıtım özellikleri ile kullanıcılara avantajlar yaratmaya devam ediyor. Gazbeton, mekânlarda ısıtma ve soğutma maliyetlerini önemli ölçüde düşürerek, ilave bir yalıtıma ihtiyaç duymaksızın yıllık ısı maliyetlerini de yüzde 59'a kadar azaltıyor.

Gazbeton lento kullanımının son yıllarda daha da arttığını belirten  AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi ve TGÜB Başkanı Levent Akgerman, tam yalıtımlı homojen bir duvar için gazbeton lento kullanılmasını tavsiye ederken "Binalarda enerji kayıplarının önemli bir bölümü duvardan, pencerelerden ve pencere çevresindeki beton elemanlardan gerçekleşmektedir. İnşaat sırasında pencere çevresindeki beton elemanlarda oluşabilecek ısı kayıplarını ve buna bağlı yoğuşma problemlerini önlemek için inşaat profesyonellerine gazbeton lento kullanmalarını öneriyoruz" dedi.

Gazbeton lentoların yapısal özelliklerinden ötürü inşaatlarda farklı amaçlarla  kullanıldığının da altını çizen Akgerman "Gazbeton ustalarının merdiven inşasında bile lento ürününü değerlendirdiklerini, bu durumun da sektör profesyonellerinin geliştirdiği yaratıcı bir çözüm olduğunu belirtti.

İçine donatı yerleştirilerek güçlendirilen gazbeton lentolar, duvar bloklarını tamamlayıcı elemanlar olarak  dolgu ve yığma duvarlarda kapı, pencere üst ve altlarında kullanılıyor. Lentoların kullanılması ile zaman tasarrufu ve sıvanacak yüzeylerin aynı nitelikte olması sağlanıyor, sıva problemlerinin, ısı köprülerinin ve buna bağlı yoğuşmaların oluşması önleniyor. Lento boyutları, duvar bloklarının boyutları gözetilerek belirlendiğinden montaj sorunu yaratmıyor. Hazır gazbeton lentolar ile kalıp, demir ve beton gibi maliyet ve işçiliklerden kurtularak duvar hızla tamamlanabiliyor.

AKG Gazbeton lentoların kullanıldığı projelerden bazıları ise;  TOKİ  Kuzey  Ankara  Girişi Projesi Ankara, Ağaoğlu My City Bahçelievler, Bursa Korupark Evleri, Miray Residence İzmir,  İzmir  Soyak Mavişehir, Mesa-Aktürk Park Oran Konutları Ankara, Tepe İnşaat Tepe Prime Konutları Ankara


Geri Dön