19 / 03 / 2024

Gazeteci Hani Mosaeel Ayvacık'a cami yaptıracak!

Gazeteci Hani Mosaeel Ayvacık'a cami yaptıracak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi' nin daveti üzerine kente gelen Suudi Arabistan heyetinden Al Riyad Gazetesi Editörü Hani Mosaeel, hayran kaldığı Ayvacık’ a cami yaptırmaya karar verdi...




Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine kente gelen Suudi Arabistan heyetinden gazeteci Hani Mosaeel, hayran kaldığı Ayvacık’a cami yaptırmaya karar verdi.


Türkiye Cidde Büyükelçiliği Basın Ataşeliği ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Samsun İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine şehre gelen Suudi Arabistanlı iş adamı ve gazetecilerin, kentin doğal, kültürel, tarihi ve turistik mekanlarına yönelik gezileri sürüyor.


Arap heyet, doğa turizminin gözde mekanlarından Karadeniz'in Saklı Cennet'i Ayvacık'ı gezerken buranın doğasına ve güzelliğine hayran olan Suudi Arabistanlı gazeteci Al Riyad Gazetesi Editörü Hani Mosaeel, ilçeye cami yaptırmak için başkanlardan yardım istedi. Mosaeel, "Burada yaşayan insanlar ramazan ayında teravih namazı kılsınlar aynı zamanda hafızlar yetişsin diye bu ilçeye cami ve medrese yaptırmak istiyorum. 500 tane de Kur’an-ı Kerim göndereceğiz. Ülkeme dönüşte ailem ile görüşüp resmi temaslara başlamayı arzu ediyorum. İnşallah caminin ismi Mekke-i Mükerreme olacak. Bu cami Mekke’de yaşayan insanlardan Ayvacık’a bir hediye ve bir hatıra olacak. Samsun ve ilçelerini de çok beğendim. Her biri çok güzel ve dünyadaki sayılı yerlerden biri olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Al Riyad Gazetesi Editörü Hani Mosaeel’e teşekkür ederek caminin yerinin Ayvacık Belediyesi tarafından belirlenmesinin ardından inşaatını yaptırabileceğini kaydetti.




Talas Express


Geri Dön