20 / 04 / 2024

Gazi Çelik: 2014 emlak ve inşaat sektörü için verimli geçmedi!

Gazi Çelik: 2014 emlak ve inşaat sektörü için verimli geçmedi!

Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, odasında yaptığı açıklamada sektör açısından 2014 yılını değerlendirdi. Çelik, 2014 yılının çok verimli geçmediğinin altını çizdi..



 Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, odasında yaptığı açıklamada sektör açısından 2014 yılını değerlendirdi. 2014 yılının çok verimli geçmediğini aktaran Çelik, komşu ülkelerde yaşanan olaylardan dolayı faizlerin arttığını ve istikrarsızlık yaşandığını belirtti. 

8 mahallede geri dönüşüm ilan yıl geçirdiğiedildiğini ancak bu yıl yapılamadığından dolayı satışların gerçekleşmediğini vurgulayan Çelik, 2015 yılında bu 14 mahallenin projelerinin yapılması gerektiğini kaydetti. Çelik "Afet riskli alan ilan edilen mahallelerde tapulara şerh konulmuş durumda. Proje bu yıl da gerçekleşmedi. 


Önümüzdeki yıl bir an önce harekete geçilmeli, daha gazla geç kalınmamalı. Şehir merkezinde arsa bulmakta artık sıkıntılı durumda" dedi. Sektörün istikrarsız yıl geçirdiğini dile getiren Çelik, "2014 yılı bizler açısından çok verimli geçmedi. Faiz oranlarının yükselmesi ve altındaki değişiklikler ile birlikte sektörümüzde iniş ve çıkışlar yaşandı. Bu açıdan istikrarsız bir yıl geçirdik. Özellikle evlerde şehrimizde artık doyuma ulaşıldı. Bu açıdan kiracı bulmakta sıkıntılar var" şeklinde konuştu


Eskişehir'in Sesi


Geri Dön