19 / 04 / 2024

Emlakçı Gazi Çelik: Normal konut satışı yapılmıyor

Emlakçı Gazi Çelik: Normal konut satışı yapılmıyor

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, 2015 yılında ipotekli satışın artması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, piyasanın daraldığına, insanların kredili satışa yöneldiğine dikkat çekti.



Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, 2015 yılında ipotekli satışın artması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Yaklaşık 22 bin ev satışının yapıldığını belirten Çelik, "Artık normal satışlar yapılamadığı için insanlar birbirine devir yapar gibi satış yapıyor. Bu da piyasanın daraldığını, insanların kredili satış yaparak parayı kullanmak istediği anlamına gelmektedir. 2015 yılında inşaat maliyetlerinde yüzde 15'lik artışa rağmen bu satışlara yansıtılamadı. Bunun nedeni arz talep dengesinin bozulması oldu. Özellikle uçak krizi sonrası komşularımızla yaşadığımız sıkıntılar, dövizin bir türlü durdurulamayışı, buna paralel olarak istikrarın olmaması nedeniyle bankalardaki kredi faiz oranlarının yüksek olması konuta yatırım yapacak insanları zor duruma soktu" dedi.




Eskişehir Anadolu




Haber Eskişehir Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, 2015 yılında ipotekli satışın artması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık 22 bin ev satışının yapıldığını belirten Çelik, "Artık normal satışlar yapılamadığı için insanlar birbirine devir yapar gibi satış yapıyor. Bu da piyasanın daraldığını, insanların kredili satış yaparak parayı kullanmak istediği anlamına gelmektedir" dedi. Çelik, 2015 yılında inşaat maliyetlerinde yüzde 15'lik artışa rağmen bunun satışlara yansıtılmadığını ifade ederek "Bunun nedeni arz talep dengesinin bozulması oldu. Özellikle uçak krizi sonrası komşularımızla yaşadığımız sıkıntılar, dövizin bir türlü durdurulamayışı, buna paralel olarak istikrarın olmaması nedeniyle bankalardaki kredi faiz oranlarının yüksek olması konuta yatırım yapacak insanları zor duruma soktu" ifadelerini kullandı. 



Eskişehir Yenigün Gazetesi


Geri Dön