29 / 03 / 2024

Gazi Muhtarpaşa Bulvarı yeni imaja kavuşuyor!

Gazi Muhtarpaşa Bulvarı yeni imaja kavuşuyor!

Gazi Muhtarpaşa Bulvarında "Kentsel Tasarım Projesi"nin azami 5 ay içinde hayata geçirebileceklerinin vurgusunu yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bizim her zaman söylediğimiz bir söylemimiz var" dedi...



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nın imajını değiştirmek için çalışmaları başlattı. 


Daha önce Gazi Muhtarpaşa esnafı ile birlikte toplantı yapan ve bulvar üzerinde yeni yapılacak çalışmalar hakkında fikir birliğine varan Şahin, önceki gün buradaki çalışmaları başlattı. Çalışmaları yerinde inceleyen Şahin, burada yapılacak yenilikleri ve ayrıntıları görme fırsatı buldu. 


Gazi Muhtarpaşa Bulvarında "Kentsel Tasarım Projesi"nin azami 5 ay içinde hayata geçirebileceklerinin vurgusunu yapan Şahin, "Bizim her zaman söylediğimiz bir söylemimiz var. Bu kenti hep birlikte yönetelim. Bunun için esnafımızdan gelecek görüş ve istekler bizim için önemli. 


Bizim için birer alternatif. Eski Saray Caddesi'nden sonra şimdi de Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nı esnafımız ile istişare ederek yeniliyoruz" dedi. Kalkınmanın yerelden başladığını söyleyen Şahin, "Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nın Gaziantep için önemli bir alış veriş merkezi olduğunu dile getiren Şahin, "Burası şehrin ekonomisini tutan bir cadde. Eskiden çok canlıydı, şimdi de canlı olması lazım. Estetik ve fonksiyonel bir tasarım yapmayı hedefliyoruz. Bulvarda kendine özgü bir kimlik oluşturmayı düşünüyoruz" diye konuştu. Bulvarın üzerinde bulunan aydınlatma sistemlerinin tamamı yenilenecek olup, yeni sosyal yaşam alanları ve ağaçlar dikilecek. Kaldırımların seviyesini düşürüp daha geniş kaldırımlar haline getirilecek olan Gazi Muhtarpaşa Bulvarfnda yolu iki şeritli olacak. Tüm elektrik ve telefon kabloları yer altına alınacak olan proje çerçevesinde, bulvar üzerinde cep ve otoparkların yanı sıra insanların oturabilecekleri kent mobilyaları da yerleştirebilecek. Bütün dükkanlar tek tip tabela ile yenilenecek olan bulvarın tüm altyapısı onarılacak. 


Gaziantep Artı Haber




Geri Dön