29 / 03 / 2024

Gaziantep 2. OSB'de icradan 7.5 milyon TL'ye satılık 2 fabrika!

Gaziantep 2. OSB'de icradan 7.5 milyon TL'ye satılık 2 fabrika!

Gaziantep 13. İcra Dairesi, Şehitkamil'de bulunan Gaziantep 2. OSB'deki 2 prefabrik fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu fabrikaların toplam satış bedeli 7 milyon 576 bin 850 TL olarak belirlendi.



T.C. GAZİANTEP 13. İCRA DAİRESİ 2015/49578 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

TAPU KAYDI: Dava konusu taşınmaz Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi. Sam Mah., Ada 138, Parsel 3'de kayıtlı bulunan, parselin tamamı 11.868,00 m2, olduğu, cinsi tapu kayıtlarında iki adet prefabrik fabrikadır.


 İMAR DURUMU: Organize sanayi müdürlüğünün ilgili imar paftasında görüleceği üzere 3 parseldeki taşınmazın Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi sanayi yapı adası içerisinde olduğu belirlenmiştir.


TAŞINMAZIN GENEL DURUMU: Parsel 2. Organize Sanayi bölgesi sınırları içerisinde olup, taşınmazın kuzeyinde Batı 3. Cadde( 83221 nolu cadde), doğusunda ise Dursun Bak Bulvarı geçmektedir. İki bulvara birden doğrudan cepheli bulunmaktadır. Taşınmaz şehir merkezine yaklaşık 10-12 km mesafede olup, Gaziantep- Kahramanmaraş D400 karayolunun yaklaşık 2 km doğusundadır. Fabrika sahası içerisinde 2 kadı betonarme idare binası, betonarme prefabrik fabrika işletme binaları, ihata duvarı ve saha betonu bulunmaktadır.Şu anda fabrikada üretim olmayıp, tüm tesis boş olarak durmaktadır. Fabrikaya girişte karşıda idare binası ve idare binasının arkasında ve bitişiğinde fabrika işletme binaları bulunmaktadır. Parselin çevresi belli bir yüksekliğe kadar bahçe ihata duvarı ile çevrilmiştir. Tesis içerisindeki ulaşımı sağlamak amacıyla kendi içerisinde kalan yerler saha betonu yapılmıştır.


ARSA BEDELİ: Dava konusu taşınmaz Gaziantep 2. Organize sanayi bölgesi içerisinde olup, taşınmazın bulunduğu sanayinin her türlü alt ve üst yapı sorunları giderilmiş her türlü belediye ve sosyal hizmetlerden tam olarak faydalanmaktadır. Tesisin çevresi sanayi bölgesi olması sebebiyle çevresi sanayi yapılan olup genellikle iplik, un, irmik, hah gibi üretim yapan sanayi yapılarının bulunduğu görülmüştür.


Taşınmazın yukarıda belirtilen özellikleri, serbest piyasa alım-satım rayiçleri ve yaptığımız emsal araştırmaları dikkate alınarak taşınmazın keşif tarihindeki beher m2 sinin 300,00 TL olacağı kanaatine varılmıştır.


Adres olarak: Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi, Dursun Bak Bulvarı no: 12 Şehitkamil/Gaziantep olarak tespit edilmiştir.


1. Kısım Fabrikası binası: Girişte karşıda olan ve Batı 3. Caddeye cepheli bulunan fabrika binası betonarme prefabrik olarak yapılmıştır. Duvarları sıvalı ve boyalıdır. Zemin tabam sertleştirilmiş betondur. Üzeri betonarme çatı makaslan ve aşıklar üzerine izoleli alüminyum sandviç panel malzeme ile kaplanmıştır, iç ve dış doğramalar demir profil olup üzeri boyalıdır. Bu bölümün toplam İnşaat alanı 5.800,00 m2 'dir.


2. Kısım Fabrikası binası: Girişte solda olan ve Dursun Bak bulvarına cepheli bulunan fabrika binası betonarme prefabrik olarak yapılmıştır. Duvarları sıvalı ve boyalıdır. Zemin tabanı sertleştirilmiş betondur. Üzeri betonarme çatı makaslan ve aşıklar üzerine izoleli alüminyum sandviç panel malzeme ile kaplanmıştır, iç ve dış doğramalar demir profil olup üzeri boyalıdır. Bu bölümün toplam inşaat alanı 2.100,00 m2 'dir. Bina yaklaşık 21-22 yıllık olup, yıpranması %25 olarak düşülecektir.


İdare binası: Tesise girişte hemen karşıda bulunan fabrika binası 2 katlıdır. Zemin katta 5 oda ve wc mahalleri olup, duvarları sıvalı ve boyalıdır. Zemin tabanı seramik ile kaplanmıştır. Kapılar ahşap pencereler Alüminyum doğramadır. Bu katta ofisler, muhasebe vs olarak kullanılmaktadır l. katta 6 oda r-v bulunmakta olup 2 oda yönetici odası olup oda tabanları ahşap laminat ile kaplanmıştır, Duvarları sıvalı ve boyalıdır. Tavanlarında bant şeklinde dekoratif alçı asma tavan ve spot ışıklandırma yapılmıştır. Diğer odaların tabanları seramik kaplama olup, duvarları sıvalı ve boyalıdır. Binanın dış cephesi sıvalı ve boyalı olup, kısmen de metal giydirme cephe kaplaması yapılmıştır. Zemin ve 1. Katın her biri 274,00 m2 olup, 2 katın toplam inşaat alanı 548,00 m2'dir. Duvar yaklaşık 21-22 yıllık olup, yıpranması % 25 olarak düşülecektir.


Bahçe çevre duvarı: Parselin çevresi de belli bir yüksekliğe kadar briketten bahçe ihata duvarı olarak yapılmıştır, üzerleri sıvalıdır, bir bölüm duvar üstlerinin küpeşteleri dökme mozaik yapılmıştır. Duvarların toplam inşaat alam 350,00 m2 'dir. Duvar yaklaşık 21-22 yıllık olup, yıpranması % 25 olarak düşülecektir.


Saha betonu: Tesisin bahçe mesafesi içerisinde kalan ve fabrika içerisindeki ulaşımı sağlayan bu bölümlerin tabanları saha betonu ile kaplanmıştır. Saha betonun toplam inşaat alam 500,00 m2 dir. Yaklaşık 21-22 yıllık olup, yıpranması % 25 olarak düşülecektir


Seksiyonerli demir direk;Seksivoner açma kapama kolu, topraklama , izalatörler ve parafudurlar, direk ile trafo arasındaki bütün kablolar, işçilik montaj dahil 1000 KVA bina tipi transformatör; Giriş-çıkış hücresi, ölçü trafosu, trafo koruma hücresi, aktif-reaktif- kapasitif sayaç, tüm kablo bağlantıları, işçilik ve montaj dahil, Ölçü Hûcresi. YG kabloları. AG dağıtım,panolar: A.G. ana dağıtım panosu, kuvvet dağıtım panoları, pano içerisinde bulunan şalt malzemeleri, trafo ölçü hücresi, panolar arasındaki bütün kablolar, işçilik ve montaj dahil, 1000 KVA Kompanzasyon Panosu: Elektrik enerjisinin, santralden en küçük alıcıya kadar dağıtımda en az kayıpla taşınması gerekmektedir. Bu kayıplar yok edilebildiği zaman, şüphesiz trafolar daha fayla motoru besleyebilecek bir kapasiteye sahip olacak, kompanzasyonpanusu, tesisatı, işçilik ve montaj dahil Paratoner:Havadaki elektrik yükünü toprağa aktarmayı amaçlayan araçtır. Aktif yakalama ucu, direği, iletkenler, iletken koruyucu borusu, klemensi, işçilik ve montaj dahil


MAKİNA VE TEÇHİZAT GRUBU İLE APARATLAR BEDELİ;

* İşletmenin gayri faal olduğu, kıymet takdirine konu makinaların; istiflenmiş ve üzerlerinin toz ve pislik ile kaplandığı.

* Makineler üzerinde yapılan incelemede; bazı parçalarının demonte edildiği ve elektronik sistemlerinin olmadığı.

* Kıymet taktirine konu makinaların uzun süredir kullanılmaması nedeniyle yıpranmanın arttığı ve hurda niteliğine dönüştüğü görülmüş ve anlaşılmıştır.


Gayrimenkulün toplam değeri (inşaat) =6.434.100,00 TL

Makine Tesisat Toplam Değeri =1.043.000,00 TL

Elektrik Grubu Toplam Değeri =     99.750.00 TL

  Toplam = 7.576.850,00 TL'dir.


Adresi : 2. Organize Sanayi Bölgesi Dursun Bak Bulvarı No 12 Şehitkamil / GAZİANTEP

Yüzölçümü : 11.868 m2 

Arsa Payı : tam

İmar Durumu : Yok   , İnşaat tarzı TAŞINMAZ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE OLUP 4562 SK.K 15 MD. OSB CE SATIŞINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZIN ÖNCELİKLE OSB ALACAKLARININ ÖDENMESİ VE OSB CE GÖSTERİLEN UYGUNLUK ŞARTI OLUŞTURANLAR İHALEYE GİRER

Kıymeti : 7.576.850,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Başkaca hacizler mevcuttur

1. Satış Günü : 06/06/2016 günü 10:00 - 10:10 arası

2. Satış Günü : 01/07/2016 günü 10:00 - 10:10 arası

Satış Yeri : GAZİANTEP ADLİYESİ MEZAT SALONU - Gaziantep Adliyesi ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP


 Satış şartları :

 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın  yirmi gün öncesinden,   artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci  günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.  Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,  rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını  ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


 2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,  1/2 tapu harcı ile  teslim masrafları  alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


 3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


 4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


 5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/49578 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.29/03/2016


Geri Dön