26 / 04 / 2024

Gaziantep Bedesten AVM yıkılıp yerine park inşa edilecek!

Gaziantep Bedesten AVM yıkılıp yerine park inşa edilecek!

Bir AVM 'nin yıkılarak yerine park yapılması belki de Türkiye 'de ilk olacak. Gaziantep'in ilk AVM 'si olan Bedesten Alışveriş Merkezi yıkılarak yerine park yapılacak.



AVM'yi yıkma kararı aldıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "AVM'yi yıkacağız. Eskiden burası Çınarlı Parkıydı ve bu alana parkın devamını yapacağız." dedi. Şahin, şehrin göbeğinde yer alan ve uzun süredir tartışılan Kamil Ocak Stadyumu'nu yıkıp yerine meydan yapmak istediklerini ifade etti. 


Gaziantep Demokrasi Meydam'nda bulunan ve uzun süre ünlü markalara ev sahipliği yapan 5 bin metrekarelik Bedesten Alışveriş Merkezi'nin yıkılma çalışmaları başladı. AVM'nin ilk önce erkek öğrenci yurduna çevrilme kararı alınmışken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. AVM'nin yıkılarak park haline getirileceği müjdesini verdi. Vatandaş memnuniyeti ve yaşam kalitesini artırmak adına önemli yapısal dönüşümler oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, "Geldiğimiz günden beri daha fazla yeşil alan, konut, meydan, yol ve turizm havzası ile ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Şehirler, meydanları ile anılır. Demokrasi Meydanımızın genişletilmesi, yaşayan bir meydan haline dönüştürülmesi ile ilgili üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız çalışmada çok önemli bir karar aldık." dedi. 


1990'lı yıllarda şehrin merkezine yapılan AVM'den vatandaşların rahatsız olduğunu söyleyen Şahin, şehirdeki yurt ihtiyacından dolayı AVM yerine erkek öğrenci yurdu olmasıyla ilgili aldıkları karardan vazgeçtiklerini açıkladı. 


AVM'nin yıkılarak park yapılacağını müjdeleyen Şahin, "AVM'nin erkek öğrenci yurdu olması, şehrin istenilen noktaya gelmeyeceğini gördüğümüz için mülkiyet sahibi Kadıoğlu Şirketler Grubuyla takasyaptık. Adliye Sarayı'nın yanında TEDAŞ'ın yerini Kadıoglıfna vererek. AVM'yi yıkıp meydana çevireceğiz. Burası 5 bin metrekarelik bir kapalı alan. Altında da 3 katlı kapalı otoparkı var. Kapalı otoparkı halkımı Gaziantep Demokrasi Meydam'nda bulunan 5 bin metrekarelik Bedesten Alışveriş Merkezi önce erkek öğrenci yurduna çevrilme kararı alınmışken, yıkılarak park haline getirilecek.  Eskiden burası Çınarlı Park'tı, parkın devamını yapacağız, yaşayan meydan olacak."dedi. 


Gaziantep'in parka ve meydana ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Şahin. "TOKİ ile stadyumun yeri ile ilgili kısmın kamulaştırılması ve oranın yaşayan bir meydan olması için çalışmalar devam ediyor. Orada hiçbir sorun yok." dedi. 

Zaman


Geri Dön