29 / 03 / 2024

Gaziantep Bedesten AVM'nin yerine otopark inşa edildi!

Gaziantep Bedesten AVM'nin yerine otopark inşa edildi!

Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te vatandaşların dinleneceği park ve yeşil alanlarını artırma çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların araçlarını park edecek otopark sayılarını da artırıyor.




Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te vatandaşların dinleneceği park ve yeşil  alanlarını artırma çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların araçlarını park edecek otopark sayılarını da artırıyor.


Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Çınarlı Meydanı’nın alt kısmına Gaziantep’te ilk kez uygulanan çift katlı lif sistemli otopark yaptı.


Araç kapasitesinin artırılması amacıyla yapılan modern otopark içerisine çift katlı lifler yerleştirildi.


Böylece tek katlı olarak inşa edilen otopark, çift katlı lif sistemiyle, bir tane araç duracak yere iki tane araç koyulacak. Gaziantep’te ilk kez uygulanan sistemle, otopark kapasitesi iki katına çıkacak.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuya ilişkin, merkezde otopark sayısını artırdıklarını belirtti.


Eski Bedesten AVM’nin yerine inşa edilen meydanın alt kısmında yapılan otoparkın kısa zamanda hizmete sunulacağını aktaran Şahin, çift katlı lif sistemiyle yapılan otopark kapasitesinin 160 araçlık olacağını kaydetti. 



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi



Haber Önce Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Gaziantep- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bedesten AVM’yi yıkarak yerine inşa ettiği meydanın altı kısmına çift katlı

160 araçlık otopark yaptı. Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep'te vatandaşların dinleneceği park ve yeşil alanlarını artırma çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların araçlarını park edecek otopark sayılarını da artırıyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Çınarlı Meydanının alt kısmına Gaziantep'te ilk kez uygulanan çift katlı lif sistemli otopark yaptı. Araç kapasitesinin artırılması amacıyla yapılan modern otopark içerisine çift katlı lifler yerleştirildi. Böylece tek katlı olarak inşa edilen otopark, çift katlı lif sistemiyle, bir tane araç duracak yere iki tane araç koyulacak. Gaziantep’te ilk kez uygulanan sistemle, otopark kapasitesi iki katına çıkacak. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuya ilişkin, merkezde otopark sayısını artırdıklarını belirtti.



Önce Vatan



Geri Dön