18 / 04 / 2024

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi kentsel dönüşümü görüştü!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi kentsel dönüşümü görüştü!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapılan toplantıda kentsel dönüşüm görüşüldü



Gaziantep Büyükşehir Belediye Ağustos ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Ağustos ayı meclis toplantısında gündem dışı maddeler arasında Şehitkamil İlçesinde yer alan Bahattin Nakoboğlu Bulvarının ismi,Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesine  teklif karar olarak, oybirliği ile karar verildi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Ağustos ayı meclis toplantısında, konuşma yapan Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin; “ Göreve geldikten sonra meclis kararıyla  Zirve Üniversitesine tahsis edilen arsaları, Allaben Göleti’ndeki Eğitim Kampüsü'nü geri almamız, milletin temsilcisi olarak ne kadar doğru kararlar verdiğimizin göstergesidir” dedi


Fidanlık Dönüşüyor

Şahinbey Belediyesi tarafından 1/1000'lik planı yapılan Fidanlık mahallesi Kentsel dönüşüm yapılacak. Müteahhitlerin kat karşılığı yapacağı dönüşüm örnek teşkil edecek.


İlk ihtisas kütüphanesi

100.yıl Kültür parkı içerisine Çocuk kütüphanesi kuruluyor. İhtisas açısından Türkiye’de bir ilk olacak kütüphane, ailelerinin çocuklarını getirdiğinde oturabileceği birde cafeteryası olacak.


Nakıboğlu ismi silindi

Bahattin Nakoboğlu Bulvarının ismi,Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesine  ve Demokrasi meydanı isminin  ise  15 Temmuz Demokrasi meydanı olarak kullanılmasına  teklif karar olarak, oybirliği ile karar verildi.


Gaziantep Ekspres Gazetesi


Geri Dön