26 / 04 / 2024

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nde plan değişikliği eşeltirildi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nde plan değişikliği eşeltirildi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı 2’nci birleşimi Büyükşehir Belediyen başkan vekili Osman Toprak başkanlığın gerçekleştirildi 70 maddenin 48’i oy birliği ile kabul edilirken, 22 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi.



Büyükşehir Belediyesi Meclisi 70 gündem maddesini görüştü. 70 maddenin 48’i oy birliği ile kabul edilirken, 22 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 31. Maddesi en fazla tartışmanın yaşandığı madde oldu. Bu madde ile ilgili söz alan  Meclis üyesi Mehmet Sucu, Osmangazi Mahallesi’ndeki kayıtlı taşınmazın yurt alanı sosyal tesis alanı nazım ve uygulama imar plan değişikliğini eleştirdi.  Sucu, “Bu talepte kim bulundu, bu istek kimden geldi? Belediyenin mi yoksa dışarıdan birisinin mi isteği bu? Eğer bu istek TÜRGEV’den geldiyse kabul oyu vermeyiz.’’ dedi.

Sucuya cevaben konuşan Osman Toprak;’ ’Bu istek Gaziantep Üniversitesi’nden öğrencilere yurt ve sosyal alan yapmak talebiyle geldi.’’ dedi

Bunun üzerine Sucu; ’’Gaziantep Üniversitesinden geldiğini bilmiyorduk. Bilsek zaten böyle bir karara nende itiraz edelim ki. Biz TÜRGEV ‘den gelirse red oyu kullanırız demiştik .Öncelikle  nazım yapılması gerekirdi. Bu bilgi Komisyonda görüşmeler yapılırken bize söylenseydi . Bize Üniversiteden geldiği söylenmedi.’ ’dedi

Meclis birleşiminde gündem dışı olarak 3 madde görüşüldü.3 Madde de Meclis tarafından gündem alınması ve teklif kararı olarak oy birliğiyle kabul edildi.



Geri Dön