20 / 04 / 2024

Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nde 53 madde karara bağlandı!

Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nde 53 madde karara bağlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan gündem toplantısı için bir araya geldi. Osman Toprak başkanlığında toplanan meclis 53 maddeyi karara bağladı. Maddelerin 12’si, oy çokluğu ile onanırken, diğer maddeler oy birliği ile karara bağlandı.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan gündem toplantısı için bir araya geldi. Osman Toprak başkanlığında toplanan meclis 53 maddeyi karara bağladı. Maddelerin 12’si, oy çokluğu ile onanırken, diğer maddeler oy birliği ile karara bağlandı. Mecliste, kent gündeminde önemli yer tutan birçok konu hakkında da karar verildi. İşte meclisin detayları... 


GÖLLÜCE ARTIK KÜSGET’iN

Gündemin 6. maddesinde yer alan ve Göllüce Mahallesi’ndeki imar değişikliğini içeren konuya dair açıklama yapan Osman Toprak; “Göllüce Mahallesi Küsget’in baskısı altında kaldı, Küsget’in de rahatlaması lazım. Belediyemiz bu bölgeye ciddi bir bütçe ayırarak burada kamulaştırmalar yaptı. Vatandaşın rızası alınarak gerçekleşen projede sona geldik, ihaleye çıkacağız, kentimize hayırlı olsun” diyerek Göllüce Mahallesi’ndeki ticari alan yapımına ilişkin bilgi verdi. 


METRO’NUN ARKASI iMARA AÇILDI

Metro AVM’nin arkasında bulunan ve gündemin 8. maddesinde yer alan Osmangazi Mahallesi imar plan değişikliği konusunda söz alan CHP’li Mehmet Sucu; “Bu madde geçtiğinde söz konusu bölgedeki yoğunluk daha da artacak. Yapılan iş imar kanununa aykırı, burada yeşil alan imara açılıyor, kentin kalbine bıçak vuruluyor” dedi. Sucu’ya yanıt veren Başkan Osman Toprak ise; “Bahsedilen yeri imara açıp, elde edilen gelirle 100. yıl kültür parkı için kamulaştırmalar yapacağız. Keşke daha önceden 100. yıl içindeki şahıs malları kamulaştırılsaydı da bugün bu kararı almasaydık” ifadelerini kullandı ve söz konusu madde oy çokluğu ile onandı


SiLÜET ÖNERiSi KABUL EDiLDi

Gündemin 13. maddesinde yer alan ve Panaroma Müzesi’ne ilişkin imar plan kararını içeren konu gündemden oy birliği ile geçti. Söz konusu planda yapılacak değişiklik ile kale silüetinin tehlikeye gireceği konusunda itiraz sunan Gaziantep Mimarlar Odası’nın ve CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan’ın önerisi kabul edildi. 


ENGELSiZ YAŞAM MERKEZi GELiYOR 

Gündemin 19 maddesinde yer alan ve Yamaçtepe Mahallesi’nde Engelsiz Yaşam Merkezi kurulmasını içeren madde oy birliği ilke meclisten geçerken, konuya ilişkin konuşan Başkan Toprak, söz konusu çalışmanın önemine değinerek, kent için hayırlı olmasını temenni etti.


KARŞIYAKA’YA MÜJDE

Gündemin 42. maddesinde yer alan ve Karşıyaka Mahallesi’ne yeşil alan ve park yapımını içerek imar düzenlemesine ilişkin konuşan Başkan Toprak, Karşıyaka’da yeşil alan eksikliğini gidermeye yönelik yapılan düzenleme sonucu Şehitkamil  Belediyesi’ne teşekkür etti. 


SUCU iTFAiYECiLERiN SORUNUNU ANLATTI

Gündemin sonunda söz alan CHP’li Mehmet Sucu, itfaiye personellerinin ilçelere giderken ulaşım sorunu yaşadığını, bu soruna çözüm bulunması yönünde talep aldıklarını iletti. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından meclis oturumu sona erdi. 


Oluşum


Geri Dön