24 / 04 / 2024

Gaziantep Ekolojik Kent üniversite öğrencileri tarafından tanıtıldı!

 Gaziantep Ekolojik Kent üniversite öğrencileri tarafından tanıtıldı!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) teknoloji transfer ofisi desteği ile GAÜN Sporium’da açılan Proje Pazarı’nda bu yıl 5 dalda 104 eser sergilendi. Değerlendirme sonucu ilk üç dereceye giren projelere toplam 21 bin TL ödül verildi




ARGE İnovasyon Projeleri, Lisans Bitirme Projeleri, Yüksek Lisans ve Doktora Projeleri, Girişimcilik Fikirleri Projeleri, Toplumsal Duyarlılık ve Sosyal İnovasyon Projeleri adı altında sergilenen eserler sahipleri, birbirinden değerleri eserlerini görücüye çıkarttı.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stantta ise, GAÜN Makine Mühendisliği Fakültesi intörn öğrencileri Ekolojik Kent ve Ekolojik Bina projelerini  “Proje Pazarı” nda tanıttı.

 

ARGETİ (Araştır, Geliştir, Ticarileştir) Proje Pazarı, her kıymetli fikir ve projenin hayata geçirilmesi, değerlendirilmesi ve Üniversite-Sanayi İşbirliği kültürünün yaygınlaştırılması ile AR-GE projesi yapmak isteyen kişi ve kuruluşların desteklenmesi amacıyla düzenlenen Proje Pazarı ikinci kez kapılarını açtı.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise proje pazarında, dünyada sayılı projeler arasında olan “Ekolojik Kent ve Ekolojik Bina” projeleri ile stant açarak destek verdi. Projeler Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi intörn öğrencileri tarafından katılımcılara anlatıldı.

 

GAÜN intörn öğrenciler, Gaziantep Ekolojik Kent projesi ve bu projeye örnek olması amacıyla yapımı tamamlanan Ekolojik Bina projesini katılımcılara anlattılar. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilmeye başlanan Ekolojik Kent Projesi, Gaziantep–Kilis karayolu üzerinde 3 bin 200 hektarlık bir alanda yapılıyor. Bu alandaki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri Ekolojik Bina içerisinde Gaziantep Üniversitesi intörn öğrencileri tarafından proje detayları katılımcılara anlatıldı.

 

Türkiye’de tek pasif bina adayı olma özelliği olan Gaziantep Ekolojik Bina içerisinde Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden öğrenciler intörnlük dönemini tamamlıyorlar. Binada enerji konusunda çalışma yapmak isteyen öğrenciler, burada çalışmalarını yapıp, uygulamaları birebir gözlemleyip, üzerinde çalışma ve ölçüm yapabilme imkanı buluyorlar.

 

Ekolojik Bina Sorumluları, “Bu nedenle Gaziantep Ekolojik Binasının Gaziantep Üniversitesi ile yapmış olduğumuz işbirliğinden gayet memnunuz. Binada enerji, yenilenebilir enerji sistemleri vb. konularda spesifik olarak çalışan tüm üniversite öğrencilerine kapımız her zaman açık” diye konuştu.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön