29 / 03 / 2024

Gaziantep Emine Uslu Cami ibadete açıldı!

Gaziantep Emine Uslu Cami ibadete açıldı!

Gaziantep Şehitkamil belediyesi ne bağlı Belkıs Mahallesinde yapımına 2 yıl önce başlanan Emine Uslu Cami, dualarla hizmete açıldı. Peki açılış törenine kimle katıldı?



Açılışa törenine Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Sabri Kılıç, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Mehmet Tahmazoğlu, Cami Bahnesi Bülent Uslu ve ailesi ile birlikte bir çok vatandaş katıldı. Açılış töreni Kuran tilaveti, tüm şehitler için mevliti şerif okunmasıyla başladı.


Ardından Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çalık bir konuşma yaptı. Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çalık, “Bu camide emeği geçen proje mimarından, değerli belediyemizin arsa tahsisinden, ustalarından, nakkaşına, hattadına varıncıya kadar, kuranı kerim okuyan güzel ilahiler salalar veren hocalarımıza hepsine teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Hepsinin varlığından dolayı rabbimize hamt ediyor şükrediyoruz. Allah bizi daima güzel şeylerle hizmetlerle meşgul etsin. Güzel işlerle meşgul eden ve meşguliyeti de bereketli olan devamlı olan kullarından eylesin” dedi.


Bu topraklar üzerinde nice ecdat, nice hayırlı insanlar, nice ümera, nice ulemalarımız, nice zenginlerimiz, hayır hasenat sahiplerimiz nice din kardeşlerimiz gelip geçmişlerdir diyen Çalık, Geriye ne kalmıştır, geriye eserleri kalmıştır. Atalarımız, bin küsur yıl önce bu toprakları fethettiklerinde buralar böyle değildi. Çil çil kubbeli camilerimiz yoktu. Yol kenarlarında çeşmelerimiz yoktu. Misafirler ağırlayan, hanlar, hamamlar yoktu. Mektepler medreseler yoktu ecdadımız emek verdi, ter döktü, can verdi buraları imar etti. Vatan etti, can etti, canan etti” ifadelerini kullandı.


Türkiye’de ortalama yılda bin 500 cami yapıldığını belirten Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çalık, “Bu gün bizim Gaziantep’imizde de onlarla camimiz şu anda inşaatıdır. Camilerimiz bir taraftan hazır hale getiriliyor. İnsanımızın kardeşlerimizin halkımızın emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çalık’ın konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek cami ibadethaneye açıldı. 2014 yılının Şubat ayında inşasına başlanan Emine Uslu Cami bin 200 kişilik kapasiteye sahip olup, bin 750 metre kare alanda oluşuyor. Emine Uslu Cami mahfel, bayan cemaat, kuran kursu, gençlik merkezi taziye evi kısımlarından oluşuyor. 



Telgraf





Geri Dön