24 / 04 / 2024

Gaziantep Emtia Merkezi ve Et Borsası inşaatı ne zaman başlayacak?

Gaziantep Emtia Merkezi ve Et Borsası inşaatı ne zaman başlayacak?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ve AK Parti Gaziantep milletvekili adaylarıyla birlikte Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, satış salonlarında işlem yapan üyelerle bir araya geldi.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ve AK Parti Gaziantep milletvekili adaylarıyla birlikte Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, satış salonlarında işlem yapan üyelerle bir araya geldi. Günün ilk buğday satışı Maliye Bakanı Şimşek tarafından gerçekleştirildi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep milletvekili adayları ve parti yöneticileriyle birlikte Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, hububat-bakliyat satış salonlarında işlem yapan üyelerle buluştu. Bakan Şimşek ve milletvekili adaylarını GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Meclis Başkanı Selami Memiş ve meclis üyeleri karşıladı. Ziyaret öncesi, GTB satış salonlarında çiftçi ve tüccarlarla bir araya gelerek ve bir süre sohbet eden Bakan Şimşek, günün ilk sert buğdayın satışını gerçekleştirdi. Bakan Şimşek’ten buğdayı alan işletmeci aldığı buğdayla bulgur yapacağını ifade etti. Daha sonra GTB üyelerini ziyaret eden Bakan Şimşek, Türk tarımının son 13 yılda dünya ölçeğinde büyük bir ilerleme kazandığını söyledi.

Türkiye’nin 2002 yılında dünya tarım sıralamasında 11’inci sırada yer aldığını geçen süreç içerisinde 7’inci sıraya yükseldiğini kaydeden Bakan Şimşek, “Türkiye şimdi 2 bine yakın tarım ürününü ihraç ediyor.85 ülkeye ihracat yapılıyor. Az önce oturduk sert buğday satışı gerçekleştirdik. Alıcıya bu buğdayı ne yapacaksın dedim. ‘Bulgur yapacağım, sonra da Avrupa’ya satacağım’ dedi. Dolayısıyla siz şimdi makarna üreteceksiniz. 85 ülkeye ihraç edeceksiniz. Bazen bunun girdisini ithal edebilirsiniz. Dünyanın hiçbir ülkesinde sadece ihracat yoktur. Hatta dünyanın birçok endüstrisi, birçok ürünü, birçok bölgeden gelen ham madde ile bir araya getirip satmasıyla oluşuyor. Önemli olan bunu becerebilmek ve katma değeri yüksek başka bir ürüne dönüştürüp satabilmektir. Gaziantep bunu başardı, ama bunu neyle başardı?İstikrarla başardı.İstikrar olunca reform oluyor. Yani bütçe dengelerini düzeltiyorsunuz, bankaları düzeltiyorsunuz, sistemde iyileştirmeler yapıyorsunuz, sonrada faiz iniyor. Faiz inince de siz işinizi büyütme olanağını yakalıyorsunuz" dedi.


TİRYAKİOĞLU’NDAN MÜJDE 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Gaziantep milletvekili adaylarını borsada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ekonomide istikrar vurgusu yaptı. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarın sağlanamayacağını belirten Tiryakioğlu, "Sanayicilerimiz ve iş adamlarımız ülkemizde yeniden başarı hikayeleri yazmak için hazırlar” dedi.

Konuşmasında borsa üyelerine iki müjdeyi bir arada veren Tiryakioğlu, alt yapı ve proje çalışmaları tamamlanan Emtia Merkezi ve Et Borsasını en yakın zaman içerisinde Gazianteplilerin hizmetine kazandırılacağını söyledi. Tiryakioğlu, GTB’nin yeni yerleşkesinin yanı sıra yeni buğday arsası ve lisanslı depoların içerisinde yer alacağı Gaziantep Emtia Merkezi’nin, 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planlarının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylanarak askı süresini tamamlandığını ifade etti. 767 bin metrekare parsel üzerine kurulması planlanan Emtia Merkezin'in kente kazandırılması için büyük emekler sarf eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de teşekkür eden Tiryakioğlu, ayrıca başkan Şahin’in katkılarıyla Gaziantep’e dünyanın sayılı et borsalarından birini kazandırmak içinde artık çalışmalarda sona geldiklerini dile getirdi. Tiryakioğlu, kurulması planlanan Et Hali ve Et Borsasının yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini sözlerine ekledi.

GTB’de gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve adayları, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Ahmet Uzer, Abdülkadir Yüksel, Selami Yetkinşekerci, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve diğer parti yöneticileri katıldı.



Gaziantep Ekspres


Geri Dön